У ТУЖНИМ данима када се у свету спорта ништа не дешава и када се он практикује у изолацији по собама, становима и двориштима, медији и портали широм света организују бројне квизове, пуштају репризе чувених утакмица и догађаја, или праве анализе, пореде играче, тимове... Бројни љубитељи спорта се разоноде на тај начин, учествују, гласају, упоређују.

Тако је популарна шпанска "Марка" направила анкету у којој се бира најбоља генерација у историји клупског фудбала, а међу 22 најистакнутије екипе нашао се и најбољи српски тим свих времена - Црвена звезда са славном генерацијом из 1991. године која је у Барију освојила Куп европских шампиона и попела са на кров Старог континента.

- Бројни тимови током историје фудбала оставили су утицај на игру и неизбрисив печат. Од мађарске "лаке коњице" и снажне Интерове коју је предводио Хеленио Херера током шездесетих година преко Барселоне Пепа Гвардиоле 2009. године, па до Зиданових "галактикоса" у последњој деценији и даље је предмет многих расправа ко је имао најбољи састав свих времена. Сваки од њих приредио је незаборавне тренутке који ће заувек остати у памћењу навијача. Погледајте неке од највећих тимова и изнесите своје мишљење. Изаберите најбоље у историји - стоји у "позивници Марке" посетиоцима њеног сајта.

Навијачи црвено-белих брзо су реаговали и захваљујући бројним гласовима, Звезда из 1991. године тренутно заузима водеће место у издању на енглеском језику. У оригиналној, шпанској "Марки", тим Љупка Петровића је пети у тренутку закључења овог издања "Новости".

На првом месту налази се Гвардиолина Барселона, потом следи Зиданов Реал Мадрид, Милан Арига Сакија, Реал Мадрид Алфреда ди Стефана, Реал Мадрид из осамдесетих, Кројфов Ајакс...

ЈЕДАНАЕСТ ВЕЛИЧАНСТВЕНИХ
ЦРВЕНА звезда се попела на кров Европе 29. маја 1991. на стадиону "Свети Никола" у Барију. Састав екипе коју је предводио Љупко Петровић чинили су: Стојановић, Шабанаџовић, Маровић, Белодедић, Најдоски, Михајловић, Југовић, Просинечки, Савићевић, Панчев и Бинић. На путу до титуле Звезда је прескочила Грасхоперс, Ренџерс, Динамо Дрезден, Бајерн Минхен и Олимпик Марсељ.