Легендарни шведски тренер Ериксон открио како је од Михајловића направио једног од најбољих дефанзиваца

Novosti online

четвртак, 26. 03. 2020. у 16:34

Легендарни шведски тренер Ериксон открио како је од Михајловића направио једног од најбољих дефанзиваца

Синиша Михајловић фото: ЕПА

Био је лево крило, али сам успео да га наговорим да покуша да игра у дефанзиви и више никада није помислио да иде у напад. Постао је један од најбољих на својој позицији - рекао је искусни стручњак
Плави део Рима пре пандемије корона вируса био је у стању екстазе, пошто им је Скудето био надохват руке. Тачно 20 година прошло је од како је Лацио освојио последњи пехар намењем шампиону Италије, а у том подухвату пре две деценије римски клуб је предводио легендарни шведски тренер Свен Горан Ериксон.

Искусни стратег присетио се шампионске сезоне Лација и једног детаља, који је сигурно имао велики утицај, не само на ту сезону, него и на каријеру некадашњег репрезентативца Југославије, данас тренера Болоње Синише Михајловића.

- Синиша је био самном у Сампдорији и повео сам га са собом у Лацио. Био је лево крило, али сам му увек говорио да је место у одбрани боље за њега. Ипак, он је то одбијао, увек је хтео да буде у нападу. После неког времена успео сам да га наговорим да покуша да игра у дефанзиви и више никада није помислио да иде у напад. Постао је један од најбољих на својој позицији, а о његовом шуту левом ногом не треба пуно трошити речи - рекао је Ериксон.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације