Ули Хенес о утицају ванредног стања у свету на фудбал: Не могу више да замислим трансфере од 100.000.000 евра

Новости онлине

26. 03. 2020. у 10:51

Ули Хенес о утицају ванредног стања у свету на фудбал: Не могу више да замислим трансфере од 100.000.000 евра

Ули Хенес фото: ЕПА

Сасвим сигурно могу рећи да ћемо, када се све ово смири, добити нови фудбалски свет, рекао је почасни председник Бајерна
Почасни председник Бајерн Минхена Ули Хенес, искусни фудбалски радник, открио је рекао је јавно своју визију како ће се пандемија вируса корона одразити на фудбал када се, и ако се, првенства наставе. Он је у разговору за „Kicker“ нагласио да је извесно да се по повратку играча на терен очекује „нови свет фудбала“ .

"Читава ситуација у којој се свет нашао могла би да промени координате фудбала, иако је тешко тврдити епилог свега. Не могу више да замислим трансфере од 100 милиона евра. Сигурно ће цене трансфера падати наредне две или три године. Тешко ће се вратити на ниво на којем су били, посебно што су погођене све државе. Сасвим сигурно могу рећи да ћемо, када се све ово смири, добити нови фудбалски свет", рекао је Хенес.

Човек који је у фудбалу провео цео свој радни век сматра да одсуство публике са стадиона, бар у Немачкој, не би финансијски штетило клубовима.

„Утакмице без публике би гарантовале зараду од ТВ права и уколико то буде функционисало не би требало да буде новчаних проблема ове сезоне. Уколико се фудбал не настави до Ускрса онда је цела лига угрожена. Међутим, још је рано причати о томе и мислим да није озбиљно предвиђати датум наставка сезоне у овој ситуацији“, истакао је почасни председник Бајерна из Минхена.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Predrag Ivankovic

26.03.2020. 11:51

Steta sto ne mozes ja ni do sada nisam mogao.. Mnogo su neki i do sad bacali..