У колима имам теретану: Везиста Партизана Саша Здјелар о данима који пролазе у неуобичајеним околностима због пандемије

М. БЛАЖИЋ

среда, 25. 03. 2020. у 21:08

У колима имам теретану: Везиста Партизана Саша Здјелар о данима који пролазе у неуобичајеним околностима због пандемије

ОПРЕЗ Саша Здјелар и Тодор Петровић

Трчим на насипу у близини куће. Свако ко крши мере Владе требало би да буде оштро кажњен – истиче фудбалер клуба из Хумске
ПРОШЛО је десетак дана откако је фудбалска лопта стала у Србији, а о Суперлиги, тренинзима и свему ономе што је везано за свакодневну фудбалску рутину више нико и не говори. Везиста Партизана Саша Здјелар у разговору за "Новости" каже да свака прича међу фудбалерима почиње и завршава са једином актуелном темом на планети - пандемијом изазваном вирусом корона.

И поред чињенице да су кроз каријеру навикли на карантине, како пре утакмица, тако и током припремног периода, Здјелар тврди да све ово што се надвило над највећим делом планете нема везе са стандардним навикама спортиста.

- Тешко је, како свима, тако и нама спортистима. Мислим да чињеница да смо кроз каријере доста често у карантинским условима не помаже много за време ванредног стања. Када си на припремама или у карантину пред утакмицу тачно знаш за шта се спремаш и када ћеш то дочекати. Сада не знамо ништа осим да пред собом имамо озбиљног непријатеља - јасан је млади везиста.

Играчи Партизана су практично дан после утакмице против Вождовца 14. марта престали са радом у "Земунелу", што наравно не значи да су активности у потпуности прекинуте.

- Добили смо програм од Марка Стојановића и тренинзи су нешто што ми даје прилику да изађем напоље. Обично трчим на насипу у близини куће и у колима довезем праву малу теретану како бих могао несметано да радим.

Остатак дана Саше Здјелара у карантинским условима живота се не разликује много од већине становника Србије.
РАЈКОВИЋ ИЗОЛОВАНКОЛИКО је ситуација у Италији, па и Француској, тешка Здјелар сазнаје из разговора са кумом Предрагом Рајковићем који брани у Ремсу и некадашњим саиграчем из Олимпијакоса и Партизана Марком Јанковићем.
- Јако је лоше код њих, баш алармантно. Рајковић ми је пренео да буквално не излази из куће по седам дана, повремено само оде до продавнице.

- Као предност видим то што живим у кући са двориштем, што бар мени много значи. Када смо унутра увек се нађе начин, нека занимација, да нормално прође дан. Најчешће је то уз мали екран, неки филм или серије. Постао сам велики фан "Јужног ветра" и "Тајкуна".

Ограничена могућност кретања, по његовим речима, представља прави потез, а "затегнутост" би могла да буде још и већа.

- Искрено, немам никакав проблем са мерама, био бих још ригорознији, то је, чини ми се, једини начин да схватимо са чиме се боримо. Уколико је то нешто што ће свима нама донети боље сутра, а евидентно да јесте, онда дижем обе руке за све што ће томе допринети. Свако ко има проблем са мерама и крши их требало би оштро финансијски да буде кажњен, јер ми смо такав народ да нас боли само ударац по џепу.

Наставак сезоне је нешто што у овом тренутку није тема ни за размишљање, ни за причу, али нешто што јесте је свакако начин, односно моменат када би се лопта закотрљала после дуже паузе.

- У оваквим околностима је немогуће одржавати форму, јер колико год добре индивидуалне тренинге да радимо ништа не може да надокнати тренинге са екипом. Мислим да би за играче било катастрофално да се брзо по завршетку ванредног стања настави сезона, јер би то сасвим сигурно донело много повреда - закључио је Здјелар.

МИЛАНО ЗА НЕВЕРИЦУ
ПРАТИО је Здјелар последњих дана пажљиво написе о утакмици Лиге шампиона Аталанта-Валенсија одиграној у Милану, која је представљала праву "биолошку бомбу" и значајно допринела ширењу вируса корона, како у Бергаму, тако и у Валенсији.

- У контакту сам са Марком Перовићем, који ми је био тренер у ОФК Београду, живи у Италији. Читао сам о томе и често причамо на ту тему. Стварно не знам шта бих рекао, осим да је реч о катастрофи. Губици су абнормални, много тога не функционише. Надам се да ће ти људи успети брзо да се опораве од свега што их је снашло.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације