Одлагање ОИ направило проблем Јужној Кореји: Уместо у Токио, 11 фудбалера иде у војску

Novosti online

25. 03. 2020. у 20:11

Пандемија вируса корона проузроковала је померање Игара у Токију са 2020. на 2021. годину, због чега би фудбалска репрезентација Јужне Кореје могла да се нађе у озбиљним потешкоћама

Одлагање ОИ направило проблем Јужној Кореји: Уместо у Токио, 11 фудбалера иде у војску

Илустрација фото: ЕПА

Одлагање Олимпијских игара није донело проблеме само организаторима, већ и појединим олимпијским комитетима. Пандемија вируса корона проузроковала је померање Игара у Токију са 2020. на 2021. годину, због чега би фудбалска репрезентација Јужне Кореје могла да се нађе у озбиљним потешкоћама.

Наиме, уместо на Играма у Јапану, чак 11 фудбалских репрезентативаца Јужне Кореје могло да се нађе на одслужењу војног рока.

Подсетимо, на олимпијском турниру у фудбалу могу учествовати фудбалери до 23 године и тројица старијих, а с обзиром да су Игре померене за годину дана, 11 играча из репрезентације Јужне Kореје ће прерасти доб од 23 године на лето 2021.

У Јужној Kореји су спортисти ослобођени војног рока само ако су донели медаљу с неког великог такмичења, што значи да за поменуту једанаесторку не би било милости и морали би две године да проведу у војци.

С обзиром да је ово специфична ситуација, тамошње власти би могле да размисле и ослободе поменуте фудбалере овакве обавезе, те им дозволе наступ на Играма наредног лета, али за сада нема информација да ће се то и десити.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

oslobode pomenute fudbalere ovakve obaveze

25.03.2020. 22:28

To bi samo moglo u zemlji Srbadiji, a Južna Koreja je ipak ozbiljna država.

Mina

26.03.2020. 09:18

Trebalo bi vratiti odsluzenje vojnog roka u Srbiju, kao sto je nekad bilo. Da se ova nasa bandiglava omladina malo dovede u red i prevaspita.