Пандемија вируса корона је зауставила фудбал у, скоро, свим лигама света. Када су се сви навикли на новонасталу ситуацију, без утакмица и тренинга, почела су да се потежу економска питања јер ће пауза и на фудбал оставити последице. Свако има неко своје виђење за „спас“ па је на ту тему са посебним освртом на српску Суперлигу, за „Mozzartsport“, говорио и менаџер Зоран Стојадиновић.

- Црвена звезда и Партизан би могли из свега овога да изађу нетакнути. То су клубови који немају велики профит од спонзора, телевизијских права, улазница и спонзора… Међутим, лоша ствар је што ће се ситуација из најугроженијих делова Европе, Шпаније и Италије, пренети и на Србију. Теже ће се клубови са тог подручја хватати за џеп како би купили играче из овдашњих лига. То морамо да схватимо - изјавио је Стојадиновић.

Стојадиновић сматра да овог лета неће бити рекордних трансфера и да то уопште није лоше.

- Краткорочно биће катастрофа. Сумњам да ће неко овог лета помислити да за обештећење издвоји 100.000.000 евра или више. То је и логично. Пазите, постоји велики клуб који на месечном нивоу издвајају за плате између 20.000.000 и 30.000.000 евра, а приходи ће им бити нула. То је велики ударац. Дугорочно, очекујем да се велики клубови врате финансијски, али.. Волео бих да у будућности неко уведе лимите када је реч о трансферима. Све је у последње време отишло дођавала. За играче просечног квалитета, чим их поменете, клубови траже између 20.000.000 и 30.000.000 евра. То је катастрофа. Да не говоримо о примањима фудбалера, почев од Звезде и Партизана. Неко у Србији годишње да зарађује 500.000 или 600.000 евра… То је просто ненормално. Као менаџер, који живи од фудбала, то смем да кажем. То је лудост. Знам да ће бити различитих коментара на ове моје речи, али то је једноставно тако. Цела Шпанија се дигла на ноге сада због зарада играча. Схватили су да озбиљни научници месечно зарађују 2.000 евра. Видећемо да ли ће остати на том курсу када све ово прође. Ја се надам да хоће. Сви заједно који радимо око фудбала смо претерали. Ово је једини начин да се бар мало зауставимо .