ПУН је позитивне енергије, као увек, ни ова невоља није га "сморила". Штопер Црвене звезде Милош Дегенек каже да му недостаје нормалан живот, шале са саиграчима на тренинзима, навијачи и утакмице, али да и у овој невољи коју је донела епидемија вируса корона тражи начине да изађе јачи и бољи.

- Није нам свеједно, боримо се у овим околностима. Цела држава. Морамо да будемо паметни, организовани, дисциплина да нам буде јака, доследна и да стриктно останемо у кућама... Знам да сви људи једва чекају да се врате нормалном животу. Да могу безбедно да прошетају, да оду у кафић, у биоскопе, играју неки спорт у парку или као ми да једва чекамо да се вратимо тренинзима, да се напуни "Маракана" и да се опет игра фудбал. Замолио бих све људе да остану код куће, да поштују закон, полицију, војску како бисмо што пре као држава и друштво превазишли и победили овај вирус и наставили са нормалним животом - каже Милош.

На друштевним мрежама недавно је објавио снимак собних тренинга, реквизити су му трака за трчање, собни бицикл, струњаче.

- Одрадимо ми све тренинге које смо добили, али то није исто као прави тренинг у групи, као рад са лоптом. Навикли смо свакодневно бар на један прави тренинг, можда и више да смо ту сви заједно, да се дружимо, шалимо да радимо напорно и напредујемо. Овако смо ускраћени за прави рад, али бар имамо ове тренинге који нам помажу да останемо здрави и колико-толико спремни. Кад крене фудбал поново да нам не буде требало много времена да уђемо у ритам. На линији сам са саиграчима, размишљају као и ја.

Стаменом дефанзивцу много недостају и Звездини навијачи којима је пренео оптимистичку поруку.

- Придржавајте се правила, будите здраво, скупите сву снагу и чувајте грла. Кад дође прва утакмица да напуните "Маракану" и да се ори песма 90 минута. Видимо се ускоро, даће Бог...

ЛАКШЕ СА ДЕВОЈКОМ
ДО увођења ванредног стања Милош је одлазио до родитеља, брата, сада је углавном у свом стану и није усамљен.

- Девојка ми помаже и у тренинзима, сними ми оно шта треба, али ме и здраво храни - каже Дегенек. - Спрема ми избалансиране оброке, води много рачуна о томе и много је боље него да се хранимо по ресторанима. Искрено и сјајно се осећам, баш ми прија. Слободно време проводимо вероватно као и сви остали. Ми смо бар у Црвеној звезди навикли на карантин.