Искусни голман Пепе Реина шокирао је јавност када је обелоданио да је боловао од вируса корона, али да за то нема позитиван тест јер се у Лондону, када је он имао тегобе, нико није тестирао. Некадашњи чувар мреже Наполија, Ливерпула, Бајерна, Барселоне, Милана, данас на позајмици у Астон Вили у исповести за шпански радио "Кадена коп" говорио је о симптомима које је назвао страшним и упоредио их са "гажењем камиона".

"Прошле недеље сам имао све симптоме Ковида19. Било је тешких дана у којима сам предузимао сваку предострожност како не бих заразио чланове моје породице. Овде се не тестирају и то може да буде велики проблем. Било је веома тешко. Осећај је био као да је камион прелазио преко мене", рекао је отац петоро деце.

Реина је рекао да прати дешавања у Италији и Шпанији и да је веома потресно све што се дешава, а потом се осврнуо и на приоритете у овим тешким временима:

"Пратим све што се дешава и у Шпанији и у Италији. Тешка су времена и сви смо забринути. Оно што ме највише дотиче је што људи умиру без могућности да задњи пут виде своје породице. Фудбал је у овом тренутку споредан, није ме брига када ћемо да се вратимо на терен. Оно што је важно је здравље, разумем да су у питању велики економски интереси, али исто је у свим бизнисима. Има смисла играти без публике, али у сваком случају је кључно да се вратимо игрању тек када постоје све гаранције да ћете то учинити сигурно. Ми спортисти смо привилеговани играчи. Лако је мени у изолацији, али није лако и онима који живе у малим становима са троје, четворо деце или родитељима. Они су хероји", закључио је шпански голман.