ЛОПТА је застала, али борба је настављена ван терена у општем интересу. То потврђује Војислав Гајић, председник Војводине, на чијем су Фудбалском центру "Вујадин Бошков" деловали превентивно и уз формирање кризног штаба, који свакодневно води бригу са спремношћу да реагује, уведене су и строге заштитне мере, стриктна правила понашања.

- Јасно је да наш клуб и у оваквим условима новонастале ситуације мора наставити са радом, пре свега у заштити својих чланова и за допринос општем добру - каже Гајић. - Предузели смо истог часа све неопходне мере у складу са ванредним стањем, свесни да је здравље свих нас на првом месту. Одмах је распуштен спортски погон, са јасним задацима и упутствима за понашање свих играча и тренера са којима смо свакодневно у контакту. Једнако тако и наша омладинска школа "Илија Пантелић", у којој имамо 300 деце, прекинула је са радом, а извршена је и темељна дезинфекција свих просторија. Део запослених у менаџменту клуба долази на посао у складу са свим строгим безбедносним мерама. Обустава спортских активности трајаће док околности не дозволе другачије.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Сенегалац, мезимац "делија", запевао Шабанов хит и поручио: Срби, останите код куће

Посебна правила понашања примењују се по препорукама др Владимира Чолаковића, клупског лекара, по којима је на улазу у Фудбалски центар обавезно ставити заштитну маску и рукавице, а забрањено је руковање, грљење и било какав физички контакт. Обавезно је редовно проветравање канцеларија, комуникација је искључиво телефоном, дезинфекција је честа свакодневно, долазе само неопходни за функционисање клуба, незапосленима је улаз строго забрањен...

- Све другачије и што није у складу са мерама заштите у борби против вируса било би неодговорно са наше стране - каже др Чолаковић. - Деловали смо превентивно због деце, играча, запослених и свих чланова клуба. Сви су добили јасне инструкције о понашању, а спортисти и додатно о одржавању форме. Мере јесу рестриктивне и строге, али сматрам да смо максимално утицали да сви, а посебно запослени који су наставили да долазе на посао, буду заштићени.

СРЕЂИВАЊЕ ТЕРЕНА
- ЗАПОСЛЕНИ у фудбалском центру "Вујадин Бошков", који раде на одржавању шест терена, изразили су жељу да по лепом времену наставе са припремањем травнате подлоге за, како сви очекујемо, што скорији повратак спортиста. Они се, такође, придржавају строгих уведених прописа избегавајући било какве физичке контакте - каже др Чолаковић.