Легендарни фудбалер Партизана: Ми, омладинци, не смемо да излазимо, зато памет у главу и без панике

Танјуг

23. 03. 2020. у 15:50

Свако може да буде на удару, иако људи размишљају да то њима не може да се деси - рекао је Хасанагић

Легендарни фудбалер Партизана: Ми, омладинци, не смемо да излазимо, зато памет у главу и без панике

Хасанагић на мечу са Спартом (5:0) 1966. Фото Т. Михајловић

Легендарни центарфор Партизана Мустафа Хасанагић позвао је све да буду дисциплиновани у борби против корона вируса и покажу социјалну солидарност.

- Невероватно је, али реално да је један вирус сатерао у куће цео свет. Потребно је остати прибран, не паничити, бити одговоран и дисциплинован, никако не излазити без преке потребе, а ми “омладина“ уопште. Сад је потребно показати социјалну солидарност и не схватати олако опасност пандемије. Свако може да буде на удару, иако људи размишљају да то њима не може да се деси - рекао је Хасанагић, који ће ускоро напунити 79 година, за сајт црно-белих.


Члан чувене генерације Партизана из 1966. године додао је да је он ситуацију схватио крајње озбиљно, да је код куће и да не прима посете.

- Кад је лепо време са супругом изађем у басту, гледам телевизију, пратим вести и медије. Сад је идеалан моменат за све друствене игре, добре књиге, а модерне технологије помазу да се преко телефона испричам са децом и унуцицима. Проћи ће и ово, треба бити стрпљив, као сто изрека и казе “стрпљен-спашен“. Ко излази нек стави маску и све неопходно. Што се тиче фудбала и фудбалера, ни они нису постеђени. Овај вирус не бира ни професију, ни нацију. Памет у главу и ово ће проћи, само што је поента да прође са што мање људских жртава, а о последицама економским и другим о том потом - истакао је Хасанагић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације