Фудбалер Челсија Вилијан рекао је данас да ће остати у том клубу и по истеку уговора, ако Премијер лига буде морала да се заврши током лета.

Због пандемије корона вируса сезона у енглеском фудбалу прекинута је најмање до 30. априла и неизвесно је када ће се и да ли ће се првенство завршити. Ситуација компликује посао клубовима, пошто играчима углавном крајем јуна истичу уговори.

Преговори бразилског фудбалера и управе Челсија око новог уговора су заустављени, пошто он жели трогодишњи уговор, а клуб му нуди двогодишњи. Његов уговор истиче 30. јуна.

"Мислим да ми уговор истиче у јулу. Ако будем морамо да играм тих месеци, неће ми бити проблем да останем лојалан клубу и завршим лигу, пошто је клуб такав био и према мени, без обзира на потписани папир", рекао је Вилијан, пренео је Скај.

Вилијан је седам година у Челсију и био је један од најважнијих играча у освајању две шампионске титуле у Премијер лиги, Лиге Европа, ФА купа и Лига купа.

Осим Вилијану, овог лета истичу уговори и Оливијеу Жируу и Педру.

Тренер Челсија Френк Лампард је ове сезоне рекао да жели да задржу Вилијана на Стамфорд Бриџу.

"Не знамо шта ће се догодити. Али, без сумње, као и увек, бићу спреман да дам све од себе за мој клуб, без обзира на ситуацију са уговором", рекао је Вилијан за бразилску телевизију Еспорте Интеративо.