Млади фудбалер Душан Влаховић је први српски спортиста који је заражен вирусом корона. До сада се играч Фиорентине оглашавао углавном преко друштвених мрежа, али је сада дао и први интервју.


Тренутно се налази у изолацији и у разговору за “Арену спорт” је открио како је све изгледало.


- Одлично се осећам. Имао сам симптоме један дан, чим сам их осетио отишао сам у болницу. Ево, у последњих пет дана немам температуру, мислим да ће тако бии и убудуће - рекао је Влаховић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Гудељ за “Новости” о вирусу корона: Срби, молим вас, останите код куће


Имао је савет за све.


- Чим сам сазнао да имам вирус корону реаговао сам најнормалније, нисам паничио. Свако, ако не дај Боже чује то, треба да остане смирен. Неопходно је стрпљење и све ће бити у реду. Бићу у изолацији још 10 дана, предвиђено 14. Сматрам да ћу тада моћи нормално да изађем, али пошто је стање ванредно и сви су у карантину за то неће бити потребе. Пратим ситуацију у Србији, видим да је и ту ванредно стање. Апел државе, али и мој као особе која има вирус јесте да останете код куће. Вратиће се све врло брзо у нормалу.


Бивши фудбалер Партизана је причао и шта ради у карантину.


- Време проводим углавном тако што играм игрице, гледам филмове и причам са друштвом путем видео-позива. Јесте досадно, али све мора да прође. Надам се да ће се све брзо нормализовати.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Легендарни фудбалер Интера очајан: Изгубио сам најбољег пријатеља, а други су у болници


На крају је имао поруку за навијаче “љубичастих”.


- У Фиренци су улице пусте, раде само апотеке и супермаркети до 18 часова. Људи поштују шта им надлежни кажу. Поента је да нема панике, сви треба да будемо солидарни и јединствени. Моја порука за све навијаче је - чека нас још пуно трофеја и славља. Само треба да будемо стрпљиви и да сви заједно идемо до победе - закључио је Влаховић.