ПОРЕД огромног богатства које последује, Роман Абрамович се истакао и својом хуманоћу. Власник Челсија је у овој борби против пандемије вируса корона дао лични допринос тако што је свој хотел, који се налази недалеко од стадиона "Стамфорд бриџ", дао на коришћење Националној здравственој служби Енглеске.


Лекари и други здравствени радници, углавном из северног Лондона, моћи ће да бораве у Челсијевом хотелу "Миленијум" како би се изоловали и спречили потенцијално ширење вируса члановима својих породица. Све трошкове платиће Абрамович. Национална служба је прихватила понуду.


- Велики број лекара и техничара ће радити дугачке смене и можда неће моћи да иде кући. Смештај у близини болнице ће одржати боље здравствено стање кључних људи у овом тешком тренутку - стоји у саопштењу Челсија.


Руски милијардер купио је Челси 2003. године и захваљујући огромним улагањима успео је да "плавцима" донесе пет шампионских титула у Премијер лиги. Први пут је освојена и Лига шампиона 2012. године, а поред ње и две Лиге Европе. Апсурд је што Абрамович већ дуже време не може да уђе у Велику Британију због проблема са визом.