Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић рекао је да је задовољан данашњом игром и победом против Вождовца, којом је екипа задржала друго место у Супер лиги Србије.

- Најбитнији циљ да освојимо три бода је остварен, можемо бити у добром делу задовољни игром и начином којим смо то остварили. Створили смо много шанси у првом и другом полувремену, много више него у претходним утакмицама, било је добрих акција - рекао је Милошевић после утакмице.

Партизан је као гост победио Вождовац са 2:1, у утакмици 26. кола Супер лиге Србије.

Милошевић је честитао фудбалерима обе екипе пошто су играли у тешкој ситуацији, након што су бројна такмичења отказана због корона вируса.

- Имали смо несрећу да примимо тај гол, који је био еврогол, не могу ниједном од својих играча да замерим. После тога смо ушли мало у нервозу, али је све то логично. Успели смо да задржимо концентрацију и освојимо сва три бода, заиста све честитке мојим момцима и играчима Вождовца. Мислим да је с обзиром на ситуацију и психозу и психологију која је пратила ово цело около и ову утакмицу око корона вируса, да су момци одиграли максимално професионално и добро и да је утакмица била квалитетна - навео је он.

Милошевић је рекао да је екипа у узлазној форми, пошто је изашла из периода припрема и да сваки играч и индивидуално и групно полако долази до највишег нивоа.

- Сви они расту из утакмице у утакмицу, нажалост вероватно ће после ове утакмице бити дужа пауза, али морамо бити задовољни овим што смо данас показали - навео је он.

Већина фудбалских првенстава у Европи је отказана, а игра се у малом броју земаља, попут Србије, Русије и Мађарске.

- Причали смо пре утакмице, ако се деси да лига буде суспендована да би било добро да задржимо другу позицију, била су нам потребна три бода за то и успели смо да победимо. Али то су одлуке које спадају у надлежност Владе Србије, не бих да се много мешам и да прејудицирам ствари - рекао је Милошевић.

Он је у данашњој утакмици имао проблема са повредама и изостала је неколицина првотимаца.

- Нисмо хтели да мењамо бар профил ако ништа друго, пошто Милетић није могао. Урошевић је бек било нам је логичније да ставимо бека него центархалфа или неког са друге позиције, то је добро испало данас. Имамо доста играча који су ван строја, али ови момци су показали карактер и данас и пре неколико дана против Спартака, свака част - додао је тренер црно-белих.

Упитан о игри стрелца Бојана Матића, Милошевић је рекао да је он данас показао "због чега су га црно-бели јурили од јуна".

- Хтели смо га у јуну, хтели смо га због оваквих ствари. Када је тешко, када фале неки играчи да не падне квалитет и неко то да реши.Нисмо изненађени добром игром Лазара Павловића, знали смо о каквом таленту се ради, још је 18-годишњак, још може да напредује. Прошао је фенонменално припреме, био је један од најбољих и данас је то показао на терену - навео је Милошевић.