МЛАДИ офанзивац Челсија и репрезентације Енглеске, Калум Хадсон-Одои (19), први је фудбалер који се опоравио од вируса корона. Првотимац "плаваца" је експресно оздравио, пошто је у понедељак осетио симптоме у виду прехладе и био позитиван на тесту, а данасје већ обавестио јавност да је болест - прошлост.

- Здраво свима. Као што сте већ чули, последњих дана сам боловао од вируса, али већ сам се опоравио - написао је Хадсон-Одои на "Твитеру". - Следим инструкције лекара и остаћу у самоизолацији ове недеље. Видимо се ускоро и надам се да ћу брзо опет бити на терену. Чувајте се.

А међу тренерима, први регистровани случај у Енглеској је менаџер Арсенала Микел Артета. Одмах када је потврђено да је Шпанац био позитиван на тесту, затворен је тренинг камп и комплетан играчки кадар је морао у изолацију.

- Веома сам разочаран. Осећао сам се лоше, па сам се тестирао. Чим оздравим и кад добијем дозволу, вратићу се на посао - рекао је Артета, који је током ове сезоне најпре био помоћник у Манчестер ситију, а затим је постао први тренер "тобџија".

Због сумњи да у својим редовима имају заражене играче, изолација је наређена и у Евертону, трећем енглеском клубу који на то принуђен. У Лестеру су тројица фудбалера у карантину, у Борнмуту голман Артур Боруц и четворица чланова стручног штаба... И листа се буквално из сата у сат продужава.

МЕНДИ ЗАБРИНУТ

БЕНЖАМИН Менди, леви бек Манчестер ситија, изолован је од остатка екипе, будући да му је један близак члан породице у болници, са симптомима који указују на вирус корона.

Француски репрезентативац неће моћи да уђе у тренинг центар док не буду познати сви детаљи његовог здравственог стања.