Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић рекао је да је своју екипу ставио у карантин и да постоји најава за тестирање фудбалера на коронавирус за понедељак.

- Сви полако постајемо делом зависни од целопуне ситуације са вирусом корона. Ја сам екипу још до четвртка одвео у карантин, да пробамо да сачувамо мир у главама. У понедељак имамо најаву за теситрање на вирус корона, али не могу за сада да то потврдим. Ми смо пре четири дана забранили улаз на Спортски центар "Земунело" сваком ко није запослен. Екипа је изолована, мере ће бити још рестриктивније, зависно од државе и корака који се буду предузимали на националном нивоу. Све узказује да ће ситуација овде да ескалира, али нисмо размишљали да се преселимо на неку дестинацију попут Турске или Дубаија, не видим да било ко у свету размишља на тај начин - рекао је Милошевић на конференцијИ за медије на стадиону Партизана.

Милошевић се осврнуо и на ситауцију у фудбалском, али и у целом спортском свету коју је изазвао вирус ЦОВИД 19.

- Нисам стручњак, али видим да су на светском нивоу предузете огромне мере заштите и да је проблем озбиљан, што ми говори да ће се у једном тренутку прелити на Србију. Тешко је предвидети, али морамо да имамо у виду да је само питање тренутка кад ће и код нас лига бити прекинута. То је неминовност. Осећамо да амбијент није најидеалнији да би се одржавала спортска такмичења, не само фудбалска".

Милошевић је додао да је се у таквим околностима тешко фокусирати на фудбал.

- Није лако ни играчима. С једне стране, морају да тренирају, принуђени су да играју утакмице до даљег, а прате вести које круже планетом, да су њихове колеге из најпознатијих клубова заражене. Јер, вирус не бира. Морамо прво у обзир да узмемо здравље људи. Ово постаје озбиљно, много људи је умрло. У таквим околностима постаје бесмислено причати о такмичарском аспекту. Како одржати екипу на окупу... Неке ствари се подразумевају, момци су професионалци, зарађују плату, тренинзи су њихова обавеза, али то је најмањи проблем, јер причамо о пандемији. Тад спорт и фудбал постају секундарни - закључио је Милошевић.