У дербију зачеља Сочи је остварио убедљиву победу над Оренбургом – 5:1. Великог удела у том веома важном тријумфу имао је Душан Лагатор, бивши првотимац Чукаричког, који прати дешавања у руском фудбалу.

- Ахмату су бодови неопходни, али није за тикет, јер је то екипа која има проблем када треба да нападне. Оренбург важи за доброг домаћина јер је већини прволигаша ово гостовање једно од захтевнијих. Практично, више их исцеди пут авионом од пола дана него сам противник за кога би приступачније било да се такмичи у Јапану или Кореји. Предност Зенита истопила се са два везана ремија. Место лидера је уздрмано, али верујем да би могло да буде знатно стабилније после окршаја са Уралом.

Фудбалере ЦСКА могао би да поремети последњи пораз против Ростова. Победу ће свакако да јуре, али тешко и да је остваре против ривала који се брани са свих 11 играча.
Сва три знака су могућа у дербију кола, али по питању голова Ростов и Локмотива не би смели да посустану.  Тамбов се бори за опстанак као и Крила Совјетов којој прволигашког стажа не мањка, и на то би у овом окршају зачеља могла да се ослони.
 
МОЈ ТИП
Ахмат – Динамо    М.    1
Оренбург – Спартак М. X2
Зенит – Урал    Џ2
Арсенал Тула – Рубин    ГГ
Сочи – Краснодар    -
ЦСКА – Уфа    0-2
Ростов – Локомотива М.    3+
Тамбов – Крила Совјетев    X2

ЈОВАН МАРКОСКИ (НАПРЕДАК) ТИПУЈЕ ДОМАЋУ ЛИГУ: МАЧВА ГУБИ У НИШУ
У Београду гостује Напредак, а са њим и Јован Маркоски, чији би дуел са Црвеном звездом због прославе 75. рођендана могао да има крцате трибине. Сарадник „Типа“ из оправданих разлога није желео да коментарише свој меч, али се са опсервацијама осталих својски портудио.

- Фудбалери Младости би на домаћем терену требало бодовно да се „обезбеде“ пред наредно гостовање Партизану. Лучанци имају искусан тим, који свакако да може да „скреше“ допадљиву игру Инђије, коју приказује у другом делу шампионата. Победу на домаћем терену очекујем да остваре и фудбалери Радничког, који дочекују Мачву, најслабији тим елите. Гости, ван свог терена крај Саве, немају добре резултате.

Иако ТСЦ важи за изразитог фаворита, не усуђујем се да издвојим кеца. Гост из Сурдулице је нанизао три победе, па после таквог скора сигурно и не помишља на предају.
Чукарички је подмладио тим, па му је потребно извесно време да се уигра. Сличан епилог очекујем и на мечу у Суботици.

МОЈ ТИП
ТСЦ – Радник    1
Црвена звезда – Напредак    -
Вождовац – Партизан    2
Јавор – Чукарички    X2
МЛАДОСТ – ИНЂИЈА    1
Пролетер – Рад    1
РАДНИЧКИ НИШ – МАЧВА    1
Спартак – Војводина    X2