НЕ игра Партизан ни приближно на нивоу на којем је био током већег дела јесени, али разлога за већу бригу нема. Уочи сутрашњег заосталог меча осмине финала Купа Србије против Спартака (18 - Арена 1) тренер Партизана Саво Милошевић напомиње да приметан пад у игри на старту пролећа не представља ништа неуобичајено.


- Имаћемо проблем јер противници нас скенирају, мораћемо да нађемо неке нове механизме нападања. Нема у фудбалу оно - ви сте нешто припремили и то ће заувек да траје три године. Тога нема у фудбалу. Јесенас је било добро, сад смо и ми скенирани, имамо мотивисане ривале који желе да парирају таквом Партизану. Морамо сада да нађемо неке нове ствари. Тренутно нисмо у најбољој ситуацији због кадровских проблема, али ако смо паметни, из свега тога треба да изађемо јачи.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Проблеми за Партизан: Натхо на снимању после повреде задње ложе


АСАНО НИЈЕ У ПРАВУНАПОМЕНУО је Саво изјаву Такуме Асана после меча са Радничким да је одиграо добро, али не и тим, као лош пример.
- Не бих се сложио, покушавамо све да решавамо као тим. Чињеница је да не играмо на нивоу од јесенас, већ сам причао о разлозима, а и логично је да не можете на истом нивоу да играте целу сезону. То је просто, не знам ниједну екипу која то може да уради - подвукао је Милошевић.

Верује Милошевић да је само питање тренутка када ће екипа проиграти и подсетити на лепршава издања из првог дела сезоне.


- Из мог тренерског угла, ја нисам и нећу одустати од офанзивне игре, без обзира на квалитет. Ако ћете се сложити, ми не играмо ниједан корак иза онога што смо играли. Ми и даље играмо офанзивно, нападамо приотивника на његовој половини, наша последња линија је и даље далеко испред гола, на 50 метара.


Стварање тима и игре по Милошевићевим речима подразумева и овакве "багове" какве је Партизан имао у првих пет пролећних кола.


- Нема простора за панику, све су ово нормалне ствари у процесу стварања тима и напредовања, да имамо и застоје, некада то буде равна линија, битно је да не идемо уназад. То је оно што покушавамо сада, да одржимо стање психофизичко и атмосферу у екипи, јер сам сигуран да ће поново доћи време да идемо горе.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Асано признаје: Изгубили смо тимску игру


Оно што стратега црно-белих највише брине пред данашњи куп дуел са Спартаком су здравствени проблеми који су од терена одвојили Сејдубу Суму и Бибарса Натха.


- Имамо одређених проблема са ситним повредама играча и не могу да кажем који састав ће изаћи на терен. Свеједно вам не бих рекао, али оно што морам да кажем је да ће бити измена у односу на меч против Радничког.


Вести везане за искусног израелског везисту охрабрују.


- Натхо сутра има снимање, па ћемо конкретно знати. Зна се да нема руптуре никакве, у питању је дистензија мишића, па не би требало да буде неке дуже паузе, можда десетак дана. Како је изгледало у првом моменту, чак су и добре вести. И код Суме смо близу опоравка, али нећемо ризиковати. Он има две ситуације - и натегнут мишић, и ту расекотину која није уопште мала. Имамо и проблем са Садиком који вуче повреду од дербија. Видели сте да није могао да заврши утакмицу пре неколико дана - закључио је Милошевић.


ЈЕСЕН СВЕСНО ТЕМПИРАНА
БОЉА Партизанова издања из првог дела сезоне везана су по речима Милошевића и за значај утакмица.
- Близу смо физички онога што смо јесенас играли, то је нешто и што смо очекивали. Боље је била темпирана, али свесно. То су биле утакмице које су нам биле судбинске за клуб. Да, боље смо се спремили за почетак првенства и Лиге Европе, ушли смо свежији у такмичење, морали смо. Ми сада у сваком другом полувремену изгледамо боље од противника, то је евидентан податак да смо радили добро.