"ПРОЛЕЋНИ радови" у клубу са "Карађорђа", који је 6. марта обележио 106. годину од оснивања, усмерени су ка изласку на европску сцену, реновирању стадиона, новом режиму функционисања чувене омладинске школе "Илија Пантелић" и побољшању услова рада на Фудбалском центру "Вујадин Бошков". То у разговору за "Новости" потврђује Војислав Гајић, председник новосадског суперлигаша и истиче да су резултати ангажовања новог клупског руководства, које је летос унело нову енергију, уз љубав према Воши, за кратко време донели ренесансу.


- Не филозофирамо, него знамо за ред и дисциплину, уз које иде квалитетан рад и испуњавање свих обавеза према играчима и запосленима. До резултата, који су видљиви и бољи него пређашњи, дошли смо релативно брзо, јер су сви у клубу посвећени управо играчима. Момци раде са више елана и самопоуздања, видљиво је ангажовање нових играча пристиглих у зимском прелазном року... и када се све сабере, стално унапређујемо победнички дух који мора да донесе резултат - истиче Гајић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: “Прштало” је на Бањици, победе ТСЦ и Војводине


Приоритет Новосађана је пласман у квалификације за Лигу Европе.


- Много тога покреће добар резултат и зато желимо успех. Ако нам бар мало буде наклоњен жреб, уверен сам да ћемо оставити запаженији траг на интернационалном плану. Поносан сам што сам на челу клуба са богатом традицијом од значаја за Нови Сад и за српски фудбал, као и за генерације које долазе. Клуб је уз Српско народно позориште, Матицу српску, Петроварадинску тврђаву... једна од икона универзитетског и града који носи епитет европске престонице културе. Зато је обавеза да се сећамо гимназијалаца и студената, оснивача Војводине, који нису ни сањали докле ће се винути и бити окосница српског фудбала.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Немци тестирају ново правило у фудбалу: Два жута картона није црвени


Неговање традиције, сећања на легенде који су, каже Гајић, фудбал играли из љубави и градили клуб, обавеза је и будућих генерација.


- Окосница је Омладинска школа, уз приврженост и емоцију за клуб као жив организам. Зато школу прилагођавамо новом времену и стварамо услове за још бољи рад. Тренутно имамо 300 деце у млађим категоријама. Сређујемо нове подлоге наших шест терена у ФЦ "Вујадин Бошков", од којих ће неки бити покривени "балонима". Тако ћемо проширити капацитете и имати још јачу конкуренцију за прелазак у први погон, што је и сврха Омладинске школе - закључио је Гајић.


"КАРАЂОРЂЕ" ЗА 20.000 НАВИЈАЧА

ВОЈИСЛАВ Гајић, трећи пут на челу Војводине, потврђује да ће реновирање стадиона са око 20.000 седишта почети чим се среди папирологија.

- Потребно је стрпљења, јер је то процес, па позивамо на разумевање и коопертивност. Наш град и градоначелник Милош Вучевић нас подржавају да збијемо редове и не пропустимо деценијску шансу да изградимо стадион по светским стандардима за украс града и туристичку атракцију. Имамо и подршку навијача и генералног спонзора "Србијагас", на чијем је челу Душан Бајатовић, уједно и директор клуба - каже Гајић.