Пре почетка 162. вечитог дербија дошло је до жестоког окршаја навијача Партизана и Црвене звезде. "Делије" и фракција навијача Партизана "Забрањени" срели су се у Небојшиној улици, где је и дошло до сукоба .Туча је завршена када је наишла полиција, па су се хулигани дали у бег. Међу "Забрањенима" је било и неколико Руса, иначе присталица ЦСКА, од којих је један изнео своје виђење туче.

"Група навијача ЦСКА (5 људи) је заједно са Забрањеним Гробарима кренула на дерби. Успут смо срели навијаче Црвене звезде који су били расположени за окршај. После размењених прозивки са обе стране залећемо се на њих, а неколицина њих узима флаше, камење, шипке и каишеве које обмотавају на руке. Број навијача са обе стране је био подједнак и у првом налету разбијамо навијаче Црвене звезде али након тога долази до глупости и неочекиваног повлачења. Неко је у маси повикао како долази полиција и сви су се дали у бег", рекао је Рус и додао:

"Ја као навијач ЦСКА тврдим да смо их нас петоро у последњим тренуцима буквално изули из патика. Доста навијача са обе стране је остало крвавих глава, подједнак број. Део људи је завршио у болници са резовима и фрактурама на глави, а остали су ухапшени".

Један од руских навијача је у том хаосу изгубио ранац, у коме су му, између осталог, била и документа, која су му касније враћена.

(Балкански навијачи)