МРШАВО, безидејно, успорено... Много је начина да се објасни како су вечити ривали изгледали у 162. дербију, а мало правих објашњења за бледило које је заслужено недељну утакмицу промовисало у врх кандидата за најслабије одмеравање снага црвено-белих и црно-белих у историји. Свесни су у Хумској веома добро чињенице да су остали дужни навијачима, а од тога не бежи ни искусни израелски везиста Бибарс Натхо.


- У првом полувремену нисмо играли добро, нисмо нашли најбољу опцију да побољшамо напад. У другом смо били бољи, али смо, с тим да очигледнонисмо били довољно концентрисани. За овакву утакмицу није потребна додатна мотивација да бисмо рекли да је неко више или мање инспирисан. Оба тима су више желела да не изгубе, зато је на крају завршено нерешено. У појединим тренуцима ми се чинило да ниједан тим није гризао за победу, већ да су оба била задовољна овим резултатом - прецизно је лоцирао проблем Натхо.


Милошевићеви пулени су у првом делу игре деловали збуњено, помало уплашено и свакако неспремни да на адекватан начин одговоре на агресивну игру противника.


- Дејан Станковић нас није изненадио. Све смо то и очекивали, стручни штаб нам је на то указао. У првом полувремену су нас црвено-бели затворили, нису нам дали да играмо, док смо у другом полувремену нашли решење за игру, али није било довољно.


По завршетку дербија више разлога за осмех због нуле имали су фудбалери у црвено-белим дресовима јер је предност на табели остала непромењена.


- У односу на вечитог ривала стварно јесте велика разлика, али морамо да наставимо да се боримо, задржимо стил, вратимо се ономе по чему смо били препознатљиви јесенас. Сада је примарно да очврснемо другу позицију, а онда да видимо можемо ли и како да нападнемо више.


Не крије Израелац да му много недостаје пријатељ и дугогодишњи саиграч Тошић.


- Можда бисмо били за нијансу опаснији да је могао да рачуна наЗорана Тошића. Жао ми је, јер ми је, пре свега, пријатељ и уживао сам да играм на терену са њим. Шта да кажем осим да нисам срећан због тога, али такав је фудбал. Желим му све најбоље у свим сегментима. А ми морамо и без њега.


Осврнуо се Натхо на крају и на дељење правде.


- Нисам љут на судију, био је сталожен и пристојан. Само сам у једној ситуацији био љут када је играч којег је Сума наводно, ударио лактом јаукао, а кад су сви ускочили да се свађају, дигао се и шалио се са својом клупом, јер му суштински није било ништа. То је дерби, пун емоција.