Порука Арене спорт пред 162. дерби: Све је спремно за ТВ спектакл, нека победи бољи

Новости онлине

субота, 29. 02. 2020. у 13:10

Порука Арене спорт пред 162. дерби: Све је спремно за ТВ спектакл, нека победи бољи

Фото: Арена спорт

Студио на Арени посвећен 162. вечитом дербију почиње у 16:30 минута. Током дво и по часовног програма продефиловаће бројна звучна имена једног и другог тима

Разговарају два пријатеља пред заједничко гостовање у телевизијском студију. Кроз шалу каже један:

Ти си једини човек кога тренерски посао подмлађује, не знам како ти то успева?”

Открићу ти тајну лутко моја… али после дербија”.

Обојица су бивши репрезентативци наше земље, заједно имају преко 200 наступа за национални тим.

Један је у Италији освојио све. Један је био најбољи стрелац европског првенства 2000. године у Холандији и Белгији. Један је освојио Лигу шампиона са Интером. Један је донео титулу Рубину из Казања у последњем минуту утакмице. Када се говори о њима у пакету, не постоји “други”.

За север “један је Станковић Дејан”, за југ “један је Саво Милошевић. ” И сви су у праву.

Заиста је привилегија видети их заједно, осетити искреност у њиховом вишедеценијском другарству које ће само на нешто више од сат и по бити прекинуто у предвечерје првог мартовског дана.

Топчидерским брдом се увелико шири мирис еуфорије, надања и ишчекивања док је Аутокоманда спремна да прими хиљаде намерника усмерених ка улици Љутице Богдана. И сви они били верници или не на путу ка стадиону Рајко Митић, освртаће се ка храму Светог Саве, уз наду да ће њихова молитва бити услишена.

Можда у овом тренутку српски фудбал не спаде у континенталну елиту али са друге стране наш дерби је по свим параметрима догађај дана у готово свим европским медијима.

Овога пута нека дерби и на терену и на трибинама ослика пријатељство и поштовање које међусобно гаје Партизанов “Шеф” и Звездин “Мистер”.

А да би 162. вечити дерби био спектакл и за телевизијске гледаоце а не само оне који буду уживо посматрали сусрет црвено и црно-белих побринула се, као и годинама уназад телевизија Арена спорт.

Са продукцијске стране, минималне су разлике у односу на стандарде који важе за пренос утакмица Лиге шампиона које радимо. Пренос ћемо радити са 15 камера, имаћемо додатних осам за студијске потребе. Наши гледаоци могу да очекују кадрове из ваздуха снимане дроном, четири пункта око стадиона са којих ћемо преносити атмосферу нашим гледаоцима а снимаћемо уживо и кретање аутобуса са играчима Партизана који стижу из њиховог спортског центра – истакао је директор Телевизије Арена спорт Небојша Жугић.

Први човек телевизије имао је прилику да два дана уочи 162. дербија угости Декија и Саву, поразговара са њима и том приликом пренесе им поруку Арена спорта.

- Надам се да ће се навијачи на трибинама, играчи на терену и сви други актери дербија међусобно опходити једни према другима вођеним вашим примером схватања ривалства. Обојици вам желим да остварите зацртане спортске циљеве и надам се да ћемо током наредног лета и јесени на оба стадиона често постављати нашу опрему за пренос међународних утакмица. А у недељу нека победи бољи – истакао је директор ТВ Арена спорт, Небојша Жугић.

Студио на Арени посвећен 162. вечитом дербију почиње у 16:30 минута. Током дво и по часовног програма продефиловаће бројна звучна имена једног и другог тима, анализираће се однос снага тимова из најразличитијих углова. Своја мишљења изнеће коментатори који прате два наша највећа клуба, током студија Ненад Миловановић и Ивана Радуловић, док ће у коментаторској кабини седети Миња Вукићевић и Милош Милићевић. За изјаве ће бити задужени новинари – репортери Јована Гузијан и Немања Пауновић, Филип Станић И Огњен Драшковић.

Фудбалери Црвене звезде и Партизана предвођени главним судијом Лазаром Лукићем излазе на терен, а из Арене спорт јављају: Све је спремно, нека победи бољи…

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

OSTATAK SRBIJE

01.03.2020. 09:45

Fudbalska TV farsa: Srpski fudbal u krugu dvojke... Čega se respektabilne TV kuče stide, time se Arene sport ponosi.