Инфантино о корона вирусу и утицају на фудбал: Мечеви без навијача нису дугорочно решење

Бета

28. 02. 2020. у 21:51

Инфантино о корона вирусу и утицају на фудбал: Мечеви без навијача нису дугорочно решење

Ђани Инфантино Фото: А. Станковић

Надам се да никада нећемо ићи у том правцу... Не можемо потценити ситуацију и рећи да је то ништа, али не смемо претерано да реагујемо и да паничимо - каже Инфантино
Председник Међународне фудбалске федерације (ФИФА) Ђани Инфантино рекао је данас да играње утакмица без присуства навијача није дугорочно решење, након што је епидемија корона вируса направила велику пометњу у организацији спортских догађаја.

Други узастопни викенд поједине утакмице у италијанском фудбалу, укључујући и велики дерби између Јувентуса и Интера, играће се пред празним стадионима, у покушају да се спречи ширење вируса.

- Мислим да дугорочно није одрживо играти утакмице пред празним стадионима. Сваки организатор такмичења на крају мора да одлучи шта је најбоље. Краткорочно, (без навијача) то може бити решење, како би се наставила такмичења. Али, не можете замислити да се игра неколико месеци такмичења без публике - рекао је Инфантино уочи састанка са челницима фудбала у Северној Ирској.

На репрезентативном нивоу, планиране су утакмице у марту, укључујући и пријатељски меч Италије и Енглеске.

Утакмице рагбиста Италије и Ирске су већ отказане, после захтева владе у Даблину.

У енглеској Премијер лиги клубови су опрезни, али се утакмице играју према распореду.

Упитан да ли ће репрезентације играти у марту, Инфантино је одговорио: "У овом тренутку ништа не бих искључио".

- Надам се да никада нећемо ићи у том правцу... Не можемо потценити ситуацију и рећи да је то ништа, али не смемо претерано да реагујемо и да паничимо. Морамо да следимо упутства која су дали надлежни - навео је Инфантино.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације