Фудбалер Партизана Лазар Марковић рекао је да за "вечити" дерби против Црвене звезде никада није потребна додатна мотивација и истакао да се за ту утакмицу живи.


"За дерби никада није потребна додатна мотивација, посебно ако сте дете Партизана и за дерби живите од малих ногу", рекао је Марковић за клупски сајт.


Од повратка у Партизан, септембра 2019, Марковић ће уписати свој други "вечити" дерби који је на програму у недељу у оквиру 24. кола Супер лиге Србије.


"Дерби је једна од најнеизвеснијих утакмица сезоне када нико не може да прогнозира тачан резултат и када се дешава да фаворити не побеђују или они који нису одиграли добро уз мало среће забележе позитиван резултат", рекао је Марковић.


Партизан дерби дочекује са 11 бодова мање у односу на црвено-беле.


"Нормално је да обе екипе желе победу, с тим што у дербију одлучују ситнице, како сте ушли у игру, боља концентрација, а некада је потребно и мало фудбалске среће. Ми гледамо 'своје двориште' и спремамо се темељно", рекао је Марковић.


Говорећи о Звезди, Марковић је навео да је доласком Дејана Станковића дошло и до промена "у игри и у самој енергији екипе, идеји..."


"Има неколико младих играча, отишао је Марин, тако да ћемо се и ми са тим новинама сусрести у недељу... Наше је да се спремамо и дамо више од максимума. За дерби се живи", закључио је Марковић.


Утакмица се игра у недељу од 18.00 на стадиону "Рајко Митић".