Фудбалери Олимпијакоса су се после неколико месеци вратили у Лондон и оданде, овог пута, кући отишли као велики победници. Када су прошлипут били у енглеској престоници, Тотенхем их је испрашио са 4:2, иако су кренули оптимистично и играли добро. У четвртак вечесу дошли на мегдан Арсеналу и победили га са 2:1 после 120 минута, али је велико питање да ли би то успели да нису имали једног играча- Јусефа Ел Арабија.


Део састава против Арсенала, као и јесенас против Тотенхема, био је Ел Араби (33) који је ове сезоне за Олимпијакос постигао 23 гола и шест асистенција. Међутим, од три гола у Лиги шампиона, један је дао у поразу од Бајерн Минхена, један у поразу од Тотенхема 4:2, а један, али онај пресудан за пролаз у нокаут фазу Лиге Европе дао је Звезди.


Ломило се ко ће из групе Б у Лигу Европе децембра прошлегодине, на последњем мечу групне фазе Лиге шампиона, Звезда или Олимпијакос, а Ел Араби је преузео одговорност са пенала и у 87. минуту решиомеч у Атини са 1:0.


Запао им је Арсенал од ког су на свом терену изгубили са 1:0 и већ су били прежаљени пред гостовањена „Емирејтсу“ у четвртак вече. Међутим, још једном се као џокер појавио Ел Араби.


Пјер Емерик Обамејанг је изједначиона 1:1 у 113. минуту и то је требало да буде пролаз Арсенала даље у неизвесном продужетку.


Ипак, Ел Араби је тада натрчао на центаршут Масураса и на прагу 120. минута пресудио и Топџијама. Трибина са гостујућим навијачима је експлодирала. Подсећањаради, Мароканац роđен у Каену је у бесплатном трансферу јула 2019.дошао у Олимпијакос из Ал Духаила и мало је рећи да се већ сада исплатио клубу.


(извор Телеграф.рс)