Управа фудбалског клуба Леганес потврдила је данас да је Фудбалски савез Шпаније одбио захтев за довођење једног играча ван прелазног рока, након што је њихов играч Мартин Брејтвејт напустио екипу и потписао за Барселону.


После повреда двојице нападача, Барселона је тражила од Савеза дозволу за хитан трансфер, захтев је одобрен па је из Леганеса на „Камп ноу“ дошао Брејтвејт. Леганес је такође тражио дозволу за трансфер, али је Савез одбио захтев.


"Суочавамо се са непоштеним прописима, што угрожава интегритет такмичења и право свих клубова да се такмиче под истим условима, а то је нанело озбиљну штету клубу", саопштио је Леганес, пренели су шпански медији.


Брејтвејт је постигао шест голова и имао асистенцију у 24 утакмице у Примери ове сезоне за Леганес. Он је потписао уговор на четири и по године са Барселоном, уз откупну клаузулу од 300 милиона евра, након што је клуб добио дозволу за хитан трансфер.


Та одлука је изазвала контроверзе пошто управа Примере није могла да заустави трансфер Брејтвејта због активирања клаузуле о пуштању, а Савез није дозволио Леганесу да доведе новог играча.


"То је неправедно правило, из кога је Барселона имала користи. Овим је оштећен Леганес", рекао је генерални директор Леганеса Мартин Ортега.


Леганес се бори за опстанак у Примери, после 25 кола је претпоследњи на табели са пет бодова мање од Селте, која је прва ван зоне испадања. Барселона је прва на табели са два бода више од Реал Мадрида.