Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић рекао је данас да је победом против Пролетера његова екипа остварила примаран циљ и вратила добро расположење пред предстојећи дерби с Црвеном звездом.

- Примарни план остварен - три бода. Јако битно да смо се вратили на победнички колосек после утакмице у Сенти и јако битно пред дерби да вратимо добро расположење, тако да смо најосновније урадили - рекао је Милошевић новинарима после утакмице.

Фудбалери Партизана победили су данас на свом терену екипу Пролетера са 3:1, у утакмици 23. кола Супер лиге Србије.

- Такође, битно је да се нико није повредио, тако да је све ово што се данас издешавало баш по вољи, онако како смо прижељивали. Честитам момцима на озбиљном приступу током 90 минута. Наравно, ми можемо много боље да играмо али не бих сад трошио речи на те ствари, примарни циљ је остварен и то је најбитније - истакао је Милошевић.

Звезда је данас играла 1:1 са Инђијом, па је новинаре занимало да ли кад каже да је "све прошло по вољи" мислио и на тај резултат.

- Нисам на то мислио у овом излагању. Свакако нам прија, али, поновићу, треба да водимо рачуна о себи и ономе што ми треба да радимо... Биће доста приче о дербију... Наравно да је могућ кикс, киксунули смо ми пре пар дана, данас Звезда, то се дешава, али дерби је прилика да видимо ко је где у овом моменту. Не бих се много оствратио на то што је Звезда играла у Инђији нерешено - рекао је Милошевић.

Тренер фудбалера Пролетера Бранко Жигић честитао је Партизану на, како је навео, заслуженој победи.

- Апсолутно су оправдали улогу фаворита у утакмици и са лепим резучататом иду на дерби - рекао је Жигић.

Жигић је додао да је његов клуб срушио традицију на данашњем мечу у Хумској.

- Постигли смо тај гол који нам руши неку традицију у утакмицама са Партизаном. Ово је пета утамица - постигли смо први гол - рекао је Жигић.

- Можемо да будемо задовољни када се узме у обзир да смо на крају завршили са седам-осам младића који имају 20-21 годину... Дошли смо да се надигравамо. свесно одморили два-три играча јер ми не треба да тражимо бодове спаса против Партизана него Мачве која нам долази у недељу и већ од вечерас размишљамо само о њима - закључио је тренер Пролетера.