Тренер фудбалера Челсија Френк Лампард рекао је да је Бајерн очитао лекцију његовој екипи у утакмици осмине финала Лиге шампиона.

"Понекад мораш да будеш брутално искрен, надиграли су нас потпуно. Ово је прилично отрежњујуће. Разочаран сам што нисмо играли боље против њих, али ово је био прави испит. Морамо ово да прихватимо и добро да погледамо себе, никога другог. Имамо нивое које треба достићи у овом клубу, а који су постизани у прошлости, морамо заједно да радимо да се вратимо тамо", рекао је Лампард, пренео је Скај.

Челси је синоћ на Стамфорд Бриџу изгубио од Бајерна из Минхена са 0:3, у првој утакмици осмине финала Лиге шампиона. Двоструки стрелац био је Серж Гнабри, а гол је постигао и Роберт Левандовски.

"Такав је фудбал на овом нивоу. Ниво Бајерна је био фантастичан. Они заиста имају јак тим. Ми нисмо били сигурни на лопти и то је моје највеће разочарање од почетка до краја утакмице. Желимо да играмо у Лиги шампиона, то смо показали целе сезоне, али сада смо били далеко од тога. То понекад може да се догоди када је напета атмосфера, када те сви гледају, ово је била оштра лекција за играче о нивоима на којима желимо да будемо", рекао је Лампард.

"За 90 минута мораш да покажеш више од онога што смо ми показали. Ако пружиш екипама оваквог квалитета превише шанси, они ће постићи голове", навео је тренер Челсија.

Реванш утакмица игра се 18. марта у Минхену.

"Морамо да идемо у Минхен и одиграмо поносно, да видимо шта можемо тамо да урадимо. Али, после ове утакмице јасно је да имамо много посла. То сам мислио и када сам прихватио овај посао, а то мислим и сада", рекао је Лампард.