КАДА му се нешто не свиђа у игри тима, то отворено каже, после критика прави промене. Одлучан је и самоуверен Дејан Станковић у својим првим тренерским изазовима, није "прогутао" недостатке у победи против Војводине па је најавио ће промешати карте за сутрашње (14) гостовање у Инђији.


- Биће нешто другачији састав у односу на прва два меча, али код мене не постоје стартери. Био сам директан и јасан са играчима да свако подједнако конкурише за тим и да увек играју најспремнији. Они који нису играли у претходне две недеље, такође морају и заслужују да имају минутажу и верујем да ће је искористити и бити прави. Враћају се Гајић и Томане, Боаћи почиње да тренира.


На питање шта му се конкретно није допало на утакмици против Војводине, Звездин тренер је био конкретан.


- Објаснио сам чиме сам задовољан, чиме не. Војводина је у првом полувремену једном запретила. Ту немам шта да замерим, али засметао ми је однос после постигнутог гола и црвеног картона гостију. Стали смо, импровизовали и играли без ритма. То ме је извело из такта. Објаснио сам играчима да не треба да им "дајем медаље" за оно што добро раде, јер се то од њих очекује. То је оно што увежбавамо током недеље. Али не може да се деси да 25.000 људи дође на стадион да нас бодри, а да ми станемо. Имао сам претерану реакцију после утакмице, али сам рекао оно што мислим - искрен је Станковић.


Победа у Инђији је важна због добре атмосфере пред вечити дерби у недељу.


- Имамо три меча у осам дана, победе су најбољи лек и за умор и за лоше партије. Важно је да донесемо три бода кући. Инђија је коректна екипа, има своје циљеве, своју борбу, али нас то не интересује. Идемо по три бода, па да се у миру спремамо за дерби. Радимо на томе да се надигравамо. Слабији тимови браниће се бункером, имаће низак блок. Ми ћемо увек да стојимо високо.


Предност у односу на другопласирани Партизан после два пролећна кола повећана је са 11 на 13 бодова.


- Гледам да играчима убацим у главу да имају само две победе, а не плус 13. Сваку утакмицу спремамо као неко финале. Желим да играчи напредују заједно са мном и да као целина растемо, тако да не размишљамо о бодовној предности - јасан је Станковић.


ШОК ЗБОГ ВИРУСА

СТАНКОВИЋЕВА породица, супруга и три сина живе у Милану, па је кратко прокоментарисао тренутну ситуацију у Италији, изазвану епидемијом вируса корона.

- Сцене празних градова и рафова мало су нереалне за 21. век. Шок за становништво. Чујем се са својима свакодневно. Они су, хвала богу, добро.