СТИЖЕ сутра (18.00) новосадски Пролетер, али мисли у Хумској увелико су окренуте недељном дербију. Нема оних флоскула да је свака следећа утакмица најважнија, бар не у овом тренутку код тренера Партизана Саве Милошевића. Окренут је гостовању Црвеној звезди и кад је избор тима у питању, јер пауза због жутих картона прети тројици и те како важних играча - Слободану Урошевићу, Сејдуби Суми и Умару Садику.


- После негативног резултата на последњој утакмици овај меч је много за нас. И због бодова и због доброг увода у дерби који јесте наша најбитнија утакмица у овом делу сезоне - рекао је Милошевић новинарима у Спортском центру Телеоптик.

ТЕРЕН У ХУМСКОЈ ИНТЕРНА СТВАР НА констатацију новинара да поједини играчи Партизана нису били задовољни ни стањем терена у Хумској против Радника, Милошевић је рекао:
- Разговарао сам са људима у клубу. Тачно је, нисмо били задовољни стањем терена, као што нисмо задовољни ни са ова два терена на којима тренирамо у Телеоптику. Мислим да смо то могли боље да одрадимо. Али, то су већ интерне ствари клуба.


Јасно је да црно-бели неће истрчати у најјачем саставу.


- Сума, Садик и Урошевић не играју јер су на картон до суспензије. То могу у овом моменту да кажем. Да ли ће бити још промена, не бих спекулисао - поручио је Милошевић и додао ће се Асано сутра вратити у тим.


Реми на гостовању ТСЦ, до којег је Партизан дошао тек у завршници и то са беле тачке, требало би да буде само слаб дан, бар према речима шефа струке у Хумској:


- Радује ме што ћемо моћи да играмо игру коју смо форсирали откако сам ја овде, а били смо присиљени да мењамо и опредељење и начин на овој последњој утакмици због терена и услова које смо имали.


Милошевић сматра да негативан резултат прошлог викенда неће утицати на екипу, без обзира на то што је Црвена звезда одмакла још два корака, а већ је имала огромну предност.


- Мислим да тај реми против ТСЦ неће дугорочно утицати. Једноставно, терен на којем смо играли је захтевао неке друге ствари, анулирао је све оне предности које имамо као екипа. Када се деси таква утакмица, када практично све оно на чему сте радили, а очекујете да вам то буде предност, буде анулирано, онда је сваки меч лутрија. Враћамо се на наш терен и моћи ћемо, ако ништа друго, да играмо оно што смо тренирали и вежбали.


Осврнуо се још једном на утакмицу у Сенти не желећи било кога да критикује за кикс:


- Залагање, трка, вољни моменат... били су на добром нивоу. Не видим ту неки велики проблем. Знали смо и да победимо утакмице, а да будем много негативнији у својим изјавама. Ево, мислим да смо против Радника били лошији, а победили смо. Људи се највише осврћу на то какав је био резултат, али не видим велики проблем суштински у екипи зато што нисмо победили ТСЦ.


НИШТА ЛАКО ЗА ПАРТИЗАН

ТРЕНЕР Партизана свестан је да су сви максимално мотивисани када играју против Партизана:

- За нас ниједна утакмица неће бити лака, нити је била лака и морамо тако да се опходимо према сваком ривалу. Данас поготово, јер је последњи резултат из првенства негативан и ова утакмица сама по себи се намеће као битнија него обично. И још долази пред дерби.