Нови тренер фудбалера Радничког Радослав Батак рекао је да су пред екипом велика искушења, али да се радује изазову и да верује да ће направити озбиљан резултат у том нишком клубу.

- Стигао сам у огранизован клуб, који има високе амбиције и у складу са тим ћу се и понашати. Пред Радничким су велика искушења у наставку ове сезоне, а ја сам спреман за овај посао и верујем да ћемо направити добру причу. Многи говоре да преузимам клуб у незгодном тренутку, али ја мислим да за тренера незгодан тренутак не постоји. Прихватам овај изазов, радујем му се и убеђен сам да ћемо овде направити озбиљан резултат - рекао је Батак на представљању на стадиону „Чаир“.

Батак (42) је на клупи Радничког заменио Милорада Косановића, који је после победе против Чукаричког за викенд споразумно раскинуо уговор са клубом. Батак је као тренер радио у Војводини и на Тајланду. Он је рекао да је пратио последње утакмице Радничког, а да је поједине играче тренирао у Војводини.

- Са спортским директором Марком Јовановићем сам делио свлачионицу на Тајланду, тако да сам и преко њега био упознат са ситуацијом у клубу. Обавио сам један тренинг са екипом, полако се упознајемо и задовољан сам оним што сам видео - навео је Батак.

Циљ Радничког ове сезоне је пасман у квалификације за Лигу Европа.

- Сви знамо жељу људи који воле овај клуб и оних који га воде. Ситуација на табели је солидна за нас и потребно је да у наставку сезоне заиграмо на вишем нивоу како бисмо испунили оно што се од нас очекује. Сматрам да овде има квалитета и да ћемо урадити оно што је потребно - рекао је нови тренер.

У стручном штабу ће остати помоћни тренери Владимир Најдановић и Зоран Костић, као и тренер голмана Мирослав Станковић. Њима ће се прикључити Зоран Репац и Давор Берберин. Батак ће на клупи Радничког дебитовати у среду од 18 часова против Војводине у Новом Саду, у утакмици 23. кола Супер лиге.

- Имамо план како да одиграмо против Војводине, али не бих износио детаље, јер сам обавио тек један тренинг овде. Војводина је клуб у којем сам поникао и наравно да постоје емоције, али то ће бити контролисане емоције. Ја сам професионалац и једно што желим сутра је успех Радничког. Идемо у Нови Сад да нападнемо Војводину и наш циљ је да се оданде вратимо са три бода - изјавио је Батак.

Он неће моћи да рачуна на Лазара Ђорђевића, који је против Чукаричког поведио леђа, а остали играчи су спремни.

- Затекли смо то што смо затекли, рачунамо на све играче и немамо времена да сада нешто мењамо из корена. Наш задатак је да побољшамо све што можемо у постојећој екипи - рекао је Батак.