Селектор кошаркашке репрезентације Грузије Илијас Зурос рекао је да је његова екипа данас веома добро одиграла и победила Србију, за коју је рекао да има најбољу екипу и најбољег тренера у квалификационој групи.

"Честитам свим својим играчима, стручном штабу, тешко је играти и у прозорима. Имали смо два и по дана да се припремимо и ово важи за оба тима. Нема магије. Играли смо веома добру утакмицу, у уводним минутима били смо мало изгубљени, али пронашли смо ритам, играли бољу одбрану, налазили боља решења и овај резултат се догодио", рекао је Зурос на конференцији за новинаре.

Кошаркаши Грузије победили су данас у Београду Србију са 94:90, у утакмици другог кола Групе Е у квалификацијама за Европско првенство 2021. године.

"Знамо добро да је Србија најбољи тим у групи, имају по мом мишљењу најбољег тренера и немогуће је да направе тим за два дана", навео је селектор Грузије.

Он је рекао да је од победе за његову екипу важније то што је играла са младим играчима.

"Хоћу да кажем да за нас није најважнија победа. Најважније је да користимо клинце. Данас смо много више користили наша три клинца и играли су много боље. Тиме сам задовољнији више од победе. Хтели смо младу, нову крв и то је јако битно", додао је он.

Зурос је похвалио атмосферу у хали, рекавши да је Србија кошаркашка земља и пожелео је селектору Игору Кокошкову и српском тиму све најбоље у наставку квалификација.

Репрезентативац Грузије Гиорги Шермадини задовољан је победом у Београду.

"Сјајна утакмица, посебно у другом делу, велика победа. Грузија је гледала ову утакмицу и сигуран сам да су поносни на нас", рекао је он.

Грузија има обе победе у Групи Е у квалификацијама.