Сви су убеђени да ће Јирген Клоп у предстојећем прелазном року појачати напад. Како због више опција у офанзиви, тако и због чињенице да ће се Афрички куп нација наредне године играти поново у зимском периоду што значи да ће остати без Мохамеда Салаха и Садија Манеа, двојице од ударне тројице играча у нападу.


Један од играча који би могао да се пресели на “Енфилд” је Тимо Вернер. Он је ове сезоне, за сада, постигао 27 голова у дресу Лајпцига.


- Прошле сезоне сам продужио уговор и причало се да ме Бајерн жели. Сада су се у медијима појавиле спекулације о Ливерпулу - почео је причу Вернер за “Скај спорт”.


Потом је послао јасну поруку и практично позвао енглеског великана да га доведе.


- Тамо имате најбољег тренера на свету Јиргена Клопа. Такође, многе ствари сугеришу да бих се по стилу игре одлично уклопио. Међутим, сада не смем да размишљам о томе, имам још доста ствари које треба да урадим са Лајпцигом. Пре свега је ту реванш са Тотенхемом у Лиги шампиона. Тешко је сада размишљати о наредној години и следећем клубу - рекао је Вернер.


Наводно у његовом уговору постоји откупна клаузула од 50 милиона евра коју је тражио приликом потписивања новог уговора прошле сезоне. Поред Вернера на радару је и Џејдон Санчо из Дортмунда, али је он знатно скупљи - Борусија наводно не би пристала на понуду испод 120 милиона евра.