Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић рекао је данас да тај фудбалски клуб испуњава своје зацртане циљеве, спортске и пословне, и истакао да шампионске титуле и стално играње у групним фазама Уефа такмичења морају бити обавеза црвено-белих.

Терзић је, обраћајући се делегатима на данашњој Скупштини клуба, прво истакао спортске резултате. Он је подсетио да је Звезда трећу годину заредом била учесник групне фазе Уефа такмичња, као и да је у мају освојила шампионску титулу.

"Сада смо први са 11 бодова предности у односу на Партизан са реалним шансама да освојимо трећу шампионску титулу у низу. То ће бити тек трећи пут у 75 година дугој историји Црвене звезде", рекао је Терзић.

Навео је да је у децембру клуб напустио Владан Милојевић, "један од најуспешнијих тренера које је Звезда икада имала", и да је на његово место стигао Дејан Станковић.

"Посебно се радујем што је нови тренер Дејан Станковић од старта чврсто стао иза наших младих играча Вељка Николића, Жељка Гаврића и Његоша Петровића и од њих овог пролећа очекујемо пуну афирмацију", рекао је Терзић.

По његовим речима, Звезда поред спортских успеха успешно реализује и зацртане пословне циљеве.

"Наставили смо са даљом финансијском стабилизацијом клуба, УЕФА лиценцу добијамо у року, редовно измирујемо све обавезе, успешно решавамо старе наслеђене дугове. Организовали смо се тако да сами обезбеђујемо новац за функционисање клуба", рекао је Терзић.

"Проблем функционисања Црвене звезде је јасно дефинисан: ако хоћемо добар спортски резултат имамо сигурне расходе у износу од око 30 милиона евра, а сигурне приходе од само 5,2 милиона евра (од Газпрома четири милиона и 1,2 милион евра од Телекома). Разлику од 25 милиона евра морамо сами обезбедити из веома несигурних извора прихода, а то су трансфери играча и бонуси од Уефа такмичења. Вец шест година смо успешни у томе и доказали смо да ова управа има капацитет да тако настави и у будућем периоду", додао је он.

Терзић је истакао и да клуб скоро 90 одсто прихода остварује из иностранства.

"Нисмо на терету државе и пореских обвезника, функционишемо искључиво преко рачуна - без сиве зоне, и са задовољством на име пореза уплаћујемо новац у буџет Републике Србије", навео је Терзић и додао да је клуб "коначно решио дуг према Агробанци".

"Оно што је најбитније је да пету годину заредом послујемо финансијски позитивно, а то значи да смо сваке године до сада више зарађивали него што смо трошили. То мора бити наш циљ и у наредном периоду", истакао је Терзић.

Генерални директор Црвене звезде је казао и да је до сада више од седам милиона евра уложено у стадион и око стадиона.

"Све из текућег пословања, без динара задуживања", навео је он.

Терзић је рекао и да Омладинска школа "велики понос" клуба и да ће наставити да улажу у њу.

"Наставићемо вредно да радимо, свесни смо да у Црвеној звезди нема минулог рада ни старе славе. Сваки дан је ново доказивање. Циљеви су јасни: шампионске титуле и стално играње у групним фазама УЕФА такмичења - европске утакмице морају бити наша обавеза", закључио је Терзић.