Бивши репрезентативац Србије Милан Лане Јовановић оштро је реаговао на одлуку Илије Ивића, момка из Грачанице да игра за репрезентацију тзв. државе Косова.

- Да је било потребно, чекао бих на позив моје земље и до 33. године. Докле год постоји могућност да заиграм, ја бих чекао Србију- рекао је Јовановић за "Курир".

Некадашњи фудбалер Ливерпула је наставио да прича у једном дану...

- Правдати свој поступак у 17. години да прихватањем позива из Приштине чиниш уступак својој каријери једноставно не пије воду.

Јовановић је послао и поруку младом Илији Ивићу.

- Без обзира на потребу једног играча да се играњем за репрезентацију додатно афирмише у фудбалском свету, постоје неке црвене линије преко којих човек не треба да прелази. У нормалним околностима мора постојати културна, спортска и привредна размена међу нашим народима, али једно је клупски, а друго репрезентативни фудбал- рекао је Лане.

Популарни Лане жели у националном тиму само Србе...

- Што се мене тиче, не морамо никад бити светски прваци, само немој да ми за Србију игра 11 Бразилаца. Мени таква титула ништа не би значила. Ми смо шампиони кад пехар донесе Новак Ђоковић, Милош Теодосић, Вања Грбић, Асмир Колашинац. То су асови с којима се ја идентификујем - закључио је Лане Јовановић.