Координатор млађих селекција Фудбалског савеза Србије Горан Гркинић изјавио је данас да ће та организација учинити све да деца из дијаспоре у будуће наступају за земљу из које су пореклом.

"Ако бисмо из сваке генерације добили једног правог играча из дијаспоре, био би то огроман успех и добит за национални тим. Нећемо више да допустимо да нам наше благо други узимају. Нашу децу желимо да гледамо под заставом Србије", рекао је између осталог Гркинић за сајт ФСС.

Гркинић је са тим менаџером Душаном Гелићем, а у договору са спортским директором Владимиром Матијашевићем, направио списак талентоване деце која играју у разним земљама, а на ком се налази 95 имена.

"Ради се о списку који до сада није постојао, јер се нико није бавио нашом децом из дијаспоре. И, он није коначан, а важно је рећи да је велика већина тих играча већ селектирана и они наступају за националне тимове земаља у којима су рођени", казао је Гркинић.

Фокус је био на узраст од 2001. годишта, а деца су из земаља у ком је највећа српска дијаспора, пре свега Аустрија, Немачка и Швајцарска.