Тренер фудбалера Црвене звезде Дејан Станковић рекао је данас да очекује добру, борбену утакмицу против Војводине и додао да поштује тренера новосадског има Ненада Лалатовића, али му и поручио да на терену не познаје рођеног брата.

"Очекујем добру утакмицу, борбену, у којој нећемо одустати ниједног момента током 90 минута. У фази смо стварања добре игре. Још смо на почетку, али могли сте на Бановом брду да видите неке обрисе где полако уводим свих 11 играча у игру. Желим да сви играју, да се осећају важним. Мислим да може да се напредује, подмлади, да се игра лепо и да на све то дође позитиван резултат", рекао је Станковић на конференцији за новинаре.

Фудбалери Звезде дочекују сутра Војводину у дерби мечу 22. кола Супер лиге Србије. Црвено-бели су лидери на табели са 58 бодова, док је новосадски тим трећи са 45 бодова.

"Нећу моћи да рачунам на Боаћија који је повређен, као ни на Гајића и Томанеа који су већ неко време ван строја, али ће се у понедељак прикључити тренинзима", навео је Станковић.

Станковић и тренер Војводине Ненад Лалатовић имају дугу историју познанства, обзиром да су обојица поникли у млађим селекцијама Црвене звезде и то у истој генерацији.

"Упознали смо се као деца. Прве кораке у Звезди смо направили заједно, али нисмо имали прилику да у исто време будемо првотимци. Међутим, он је бивши, ја сам садашњи тренер Црвене звезде и сигурно да обојица знамо величину овог клуба. Лалатовић је овог пута противник. Поштујем његов рад, где год да је био, његове екипе су добро изгледале на терену. Увек је са собом водио играче које познаје и који познају његов менталитет и стил игре. Препознатљив је тренер, са пуно енергије и нема одустајања код њега", рекао је Станковић.

Иако је за колегу имао само речи хвале, Станковић је истакао да на терену "нема попуштања".

"На терену бих заборавио и рођеног брата. Тих деведесет минута стављам у заграду, а после тога идемо даље. Живот је једно, утакмица је друго. На терену се не познајемо, ту знам само за мој клуб, моје играче и моје навијаче. После утакмице се враћамо у нормалу", рекао је Станковић.

Станковић је навео да, упркос промашеном једанаестерцу на Бановом брду, Ел Фарду Бен, ужива његову безрезервну подршку и нагласио да не прави разлику између домаћих и страних фудбалера.

"Моја екипа је скуп врхунских момака и заиста не гледам ко је одакле. Сви смо једно. Као играч, одрастао сам у свлачионицама са фудбалерима који су разних националности и никад се нисам осећао као странац. Сигуран сам да се ниједан странац осећа тако, јер они су део Србије, Црвене звезде и моје свлачионице. Што се Бена тиче, видећемо ко ће шутирати наредни пенал. Немам дилему око његових слободњака, сигуран сам да ће бити прецизан кад се то буде најмање очекивало или када буде било најпотребније", рекао је Станковић.

Станковић је навео и да је сигуран да навијачи Звезде неће "заказати" ни на сутрашњем мечу.

"Одговорност је само на нама. Они треба да послушају своја срца, да погледају грб који воле и дођу на стадион. И они који не дођу или не могу да дођу знам да ће бити свим срцем уз нас. Нема о њима шта много да се прича, осим да се истакне велика захвалност за све. Овде сам више од месец дана и прелепо ми је. Осећам подршку свих навијача Црвене звезде и захвалан сам им на томе", рекао је он.

"Ми ћемо сутра имати тежак меч, али играмо код куће, што значи да ћемо имати дванаестог играча. У неким утакмицама, наш стадион не уплаши противника, колико да снагу нашим фудбалерима. Верујем да ћемо показати зубе сутра и да ћемо то наставити да радимо у сваком наредном мечу", рекао је Станковић.

Утакмица Црвена звезда - Војводина игра се сутра од 18.00.