Српски репрезентативац Александар Митровић љубимац је фудбалских зналаца у Енглеској. Играч Фулама интересантан је и својом појавом и својим делима, и публици и новинарима. Добронамеран је у разговорима за медије, али није увек вољан да отвори душу. Сада је направио изузетак за “Дејли мејл” којем је чакоткрио и детаље из приватног живота.


"Надам се да вредим више од 50.000.000 фунти које се помињу. Данас, сваки играч који постигне два гола вреди 50 милиона фунти. Ја сам, као што видите постигао, 21 гол", рекао је на почетку разговора Александар Миторвић, врло реалан својих квалитета.


Овог, и даље младог, фудбалера је очинство променило. Сазрео је и уозбиљио се, контрола у понашању му је постала јача страна


"Видите, смирио сам се и сазрео. Када сам дошао у Њукасл био сам дечак. Сада сам породичан човек. Од када имам кћеркупостао сам мекши. Али она је јако тешка. Ако не добије оно што жели можеда вас удари. Чини ми се да је агресивна на мене. Верујем да сада могу да избројим до осам, понекад и девет. Сумњам да ћу икада моћи да изборијим до десет", признао је Митровић.


Александар је одрастао и почео да игра шах, што долази са концентрацијом.


"Обожавам да играм шах. Мој отац је у тој древној игри био шампион, један од најбољих играча у земљи. Могао је да игра шах и да не гледа у таблу. Имао је дебелу књигу са свим комбинацијама. Знао је да предвиђа потезе. Никада нисам играо против њега, превише је добар. Скоро свако вече, пре спавања, играм шах са супругом или на некој од друштвених мрежа. Свиђа ми се. Само ви и ваш ум, покушавате да предвидите ствари“, искрен је Митровић.