Десетогодишњи дечак Дарах Карли, навијач Манчестер јунајтеда, обратио се писаним путем тренеру Ливерпула Јиргену Клопу и замолио гада „Редси“ изгубе следећуутакмицу. Он је имао задатак у школи да напише писмо и одлучио је да оно буде упућено тренеру клуба са “Енфилда”.


"Ливерпул побеђује у превише утакмица. Ако победите у још девет онда ћете оборити рекорд енглеског фудбала. То је за мене као навијача Јунајтеда јако тужно. Молим вас да Ливерпул изгуби у наредној утакмици коју буде играо. Само пустите противничку екипу да постигне гол. Надам се да сам вас уверио да не освојите лигу и да не победите више ни једну утакмицу", написао је Дарах.


Ових неколико реченица из писменог задатка стигло је до Јиргена Клопа који је писмом одговорио десетогодишњаку:


"Пре свега желим да ти се захвалим што си ми писао. Знам да ми ниси пожелио срећу, или нешто слично, али увек је лепо чути младог заљубљеника у фудбал и захвалан сам ти што си ми се јавио. Нажалост, овом приликом не могу да испуним твоју жељу. Колико год ти желео да Ливерпул изгуби, мој посао је да урадим све како би Ливерпул победио, јер постоји толико милиона људи широм света који то желе и заиста их не желим изневерити. Срећом по тебе у прошлости смо изгубили много утакмица и изгубићемо их и у будућности, јер то је фудбал. Проблем када имате десет година је тај што мислите да ће ствари увек остати исте као сада, али ја са своје 52 могу да ти кажем да то дефинитивно није тако. Након што сам прочитао твоје писмо могу са сигурношћу да кажем да се једна ствар ипак неће променити, а то је твоја љубав према фудбалу и клубу. Манчестер јунајтед је срећан што те има. Надам се да, ако ми будемо имали довољно среће, победимо још утакмица и освојимо неке трофеје, ти нећеш бити толико тужан. Јер, иако су наши клубови велики ривали, делимо велико поштовање једни према другима. За мене, то је поента фудбала", написао је Клоп и одушевио целу јавност.


Отац дјечака био је одушевљен одговором који је послао Клоп.


"Моја супруга је била у локалној пошти и рекли су јој да је дошло писмо за Дараха. Изненадила се и када је питала службеника ко би могао њему да пише он је рекао: „Ох, па то је Јирген Клоп“. И заиста је био Јирген Клоп", рекао је дечаков отац.