Српски репрезентативац Душан Тадић био је у јануарском прелазном року на мети Барселоне, али је на крају остао у Ајаксу. Сјајни везиста је, уочи утакмице шесанестине финала Лига Европе против Хетафеа, први пут дао своје виђење неоствареног трансфера на “Ноу Камп”.

- Нисам био изненађен што је Барса желела да ме позајми на шест месеци, јер верујем у себе и имао сам одличну претходну сезону – рекао је Тадић и додао:

-Рекао сам хиљаду пута да је Ајакс мој клуб и да нема разлога да идем у Барселону, јер у Амстердаму имам све што желим. Уједно сам под уговором до 2026. године.

После прошлосезонског учешћа у финалу Лиге шампиона, “копљаници” су ове завршили учешће у елитном такмичењу после прве фазе, па ће у јесењој полусезони покушати да се домогну трофеја у другом по јачини клупском такмичењу на Старом континенту.

- Наравно да сви желимо да играмо у Лиги шампиона, Ајакс припада том такмичењу. Али, европски фудбал је европски фудбал и имамо велику шансу за ново доказивање у великом такмичењу, пред очима целог света. Ако смо гладни успеха, могли бисмо да направимо велики успех. Ајакс је то показао 2017. године, када је дошао до финала Лиге Европе – рекао је Тадић, пре него што је најавио поход све трофеје.

- Наш циљ за ову сезону је трипла круна. Ајакс увек иде на највише циљеве. После несрећног испадања из Лиге шампиона, сада нам је план да освојимо домаћу титулу, домаћи куп и Лигу Европе. Био би то фантастичан успех на дар нашим навијачима. Неће бити лако, али ићи ћемо корак по корак. Ако освојимо само дуплу круну, биће и то успех изнад уобичајеног.

Тадић је ове сезоне до сада забележио 14 голова и 20 асистенцију у свим такмичењима. Многи су то протумачили као слабију форму него прошле године.

- Сигурно је да могу боље, али то важи за све нас. Прошла сезона је била феноменална, па сада сви имају веома висока очекивања од мене. Са девет голова и 14 асистенција (у домаћем првенству, прим. аут.) немам тако лошу статистику, мада то није нешто чему придајем велику важност. Некад може да се допринесе екипи и без погодака и “намештања” голова - закључио је Душан Тадић.