Менаџер Манчестер ситија Пеп Гвардиола остаје уз екипу Манчестер ситија која се нашла у проблему (суспензија из Европе на две године) због тога што управа клуба није поштовала правила финансијског фер-плеја. Шпанац је јавно рекао свој став о целој ситуацији и својој позицији у свему овоме:


- Ако ме не отпусте остајем у Манчестер ситију. Волим овај клуб, волим што сам овде. Ово је мој клуб и бићу овде шта год да се деси. Клуб мора да се бори и верујем му 100 одсто. Објаснили су ми све шта су урадили (за шта су оптужени). Ово није готово и сачекаћемо да видимо шта ће да се деси, а до тада морамо да играмо и да се боримо. Истина ће изаћи на видело.


Гвардиола се осврнуо и на речи свог некадашњег шефа, председника Барселоне, Ђосепа Бартомеуа, који је подржао УЕФА у одлуци да казни Сити.


- Не знам да ли ме шпијунирају, али знам да ме познају. Ако су срећни што смо суспендовани, моја порука председнику Барселоне је да сачека две жалбе. Оно што желим је да људи верују у то што су урадили. Нико из Барселоне не би требало да буде прегласан. То је мој савет, јер се свако налази у својственој ситуацији. Поднећемо жалбу и надам се да ћемо у будућности играти у Лиги шампиона башпротив Барселоне – рекао је на крају Пеп Гвардиола, бивши тренер Барселоне.