НИСМО ни слутили каква ће се трагедија догодити. Сви смо потресени и у шоку. Предраг је био добар човек и спортиста! Пре него што је дошао код нас играо је за Фудбалски клуб Обилић 1993 из Кукујеваца. Не можемо да верујемо.

Овако о смрти Предрага Менићанина (26) из Бачинаца, фудбалера ФК Раднички из Шида, говори председник овог клуба Александар Чајић. Каже да је несрећни фудбалер преминуо у уторак на почетку тренинга, на терену овог спортског клуба, у који је дошао пре око месец дана као појачање тиму који се бори у Војвођанској лиги југ. Трагична вест потресла је његове саиграче, управу клуба, пријатеље...

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - ТРАГЕДИЈА НА УТАКМИЦИ У ЋИЋЕВЦУ: Преминуо млади фудбалер!

- Играчи су изашли на терен после 16 часова и почели вежбе загревања и тада се Предраг само одједном сручио на земљу - говори Чајић. - Одмах је позвана Хитна помоћ, која је стигла за три минута. Покушали су реанимацију, али су, нажалост, само могли да констатују смрт. Лекари кажу да је преминуо од последица срчаног удара.

Председник клуба напомиње да је Менићанин имао важећи лекарски преглед који траје шест месеци.

- Питао сам играче да ли се пре тренинга пожалио да се не осећа добро и рекли су да је све било у реду - каже Чајић. - Упитао сам његовог оца, који је одмах дотрчао, чим смо му јавили, да ли је Предраг био болестан, алергичан на нешто, али он тврди да није имао здравствених проблема.

Предраг Манићанин (Фото Фејсбук)

Тело Предрага Манићанина пренето је на Институт судске медицине у Нови Сад. После обављене обдукције, породица је преузела тело. Сахрана је у четвртак у 15 часова на православном гробљу у Бачинцима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Туга и неверица на тренингу Обилића: Преминуо млади српски фудбалер

СЛИЧНА И СТЕФАНОВА СУДБИНА

СУДБИНУ фудбалера Менићанина, пре само годину дана, доживео је и млади деветнаестогодишњи фудбалер Стефан Тодоровић (на слици) из Обрежа код Варварина. Срце талентованог спортисте ФК Јухор престало је да куца на терену у Ћићевцу, на тренинг-утакмици са пријатељским клубом ФК Слога. После само 10 минута на терену, Стефан је изгубио свест и тренинг који је требало да буде једна од његових првих провера, завршио се трагично.

Стефан Тодоровић(Фото Фејсбук)

Покушаји фудбалера да га врате у живот тог 17. фебруара 2019. дали су само накратко резултат, јер је Стефан убрзо поново клонуо и није се више пробудио.