Бразилски навијач умро 10 месеци после туче на Копакабани

Novosti online

19. 02. 2020. у 19:53

Бразилски навијач умро 10 месеци после туче на Копакабани

Илустрација фото: Depositphotos

Роберто Вијеира де Алмеида преминуо је у истој болиници у Рио де Жанеиру, где је одведен када је погођен столицом у главу у близини чувене плаже
Бразилски фудбалски навијач умро је од повреда које је задобио пре 10 месеци у масовној тучи уочи утакмице између његовог клуба Фламенга и уругвајског Пењарола.

Породица 54-годишњег Роберта Вијеире де Алмеиде, вест о његовој смрти објавила је у среду. Он је умро у истој болиници у Рио де Жанеиру, где је одведен када је погођен столицом у главу у близини Копакабане.

Полиција у Рију ухапсила је 142 уругвајска навијача после туче, а тројица су још у затвору у Бразилу. Није саопштено колико је било повређених у тучи 3. априла, али на фотографијама се виде десетине повређених.

Вијеира је 40 година радио као организатор фудбалских тура. Његови пријатељи рекли су да га је напао мушкарац обучен у дрес Пењарола, када је покушао да спречи једну од бројних туча међу навијачима.

Фламенго је те вечери на стадиону Маракана изгубио са 0:1 од Пењарола, али је касније ипак успео да освоји титулу шампиона Јужне Америке.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације