Генерални директор Црвене звезде Звездан Терзић рекао је данас да су црвено-бели са Дејаном Станковићем добили тачно оно што су очекивали - нову енергију, нову страст.

"Са Дејаном Станковићем смо добили тачно оно што смо очекивали - нову енергију, нову страст. То што је преживео као играч у једној од најјачих лига на свету покушава да преточи овде код нас у Црвеној звезди", рекао је Терзић за бањалучку телевизију Елта.

Терзић је навео да је можда за навијаче рано да процењују вредност новог Звездиног тима, нове игре, али је истакао да је током припрема видео да су играчи брзо прихватили захтеве и фудбалску филозофију новог тренера.

"Он је за мене пријатно изненађење јер је као почетник успео да то што види од своје фудбалске филозофије пренесе на играче и да играчи то прихвате. Наметнуо се од старта као ауторитет, са јасним захтевима, тако тренира и то се видело и у утакмици против Чукаричког да форсира висок пресинг, много трчања... Оптимиста сам", рекао је Терзић.

Терзић је додао и да ће вероватно бити падова у игри и да тада треба подржати Станковића, а потом додао: "Надам се да то тога неће доћи, да ћемо издоминирати".

Терзић је казао да Звезда много улаже у омладинску школу.

"Између три и по и четири милиона евра нас кошта омладинска школа годишње. Узели смо и Графичар јер је први тим Звезде подигао своје захтеве и није реално очекивати да дечаци из омладинске школе дођу директно у Звезду која има сваке године аспирације да игра Лигу шампиона. То је добар пројекат и дугорочно ћемо имати много бенефита, што се и сад већ види што се тиче Вељка Николића и Гаврића... Много младих, талентованих играча имамо. Оптимиста сам што се будућности Звезде тиче", казао је Терзић.

Он се није сложио са констатацијом новинара да су поједини играчи доведени у летњем прелазном року били промашаји.

"Кад сам пре две и по године довео Митра Мркелу и Владана Милојевића дао сам им потпуну слободу у избору играча. Они су за ове две и по године донели Звезди Лигу Европе, две Лиге шампиона, трећу заредом титулу и нико не може да каже да су играчи које су они довели промашаји", рекао је Терзић.

Упитан је и да прокоментарише одласке и повратке Милоша Дегенека и Ричмонда Боаћија.

"То су можда и најуспешнији пословни потези Црвене звезде. Ми смо Дегенека довели за 200.000 евра из Јапана, продали смо га за четири милиона. Вратили смо га за милион и по и сад имамо понуду за њега три милиона. Овај корона вирус је стопирао трансфере све у Кини... Тако је и са Боаћијем. Довели смо га за нулу, продали смо га за пет и по милиона, вратили смо га за два и по и његова вредност је поново огромна. Више пута смо зарадили на основу тих потеза", рекао је Терзић.

Поједини медији су пренели да ће Терзић на крају сезоне отићи у Фудбалски савез, а да ће у клуб из Љутице Богдана доћи Немања Видић и Марко Пантелић.

"Све те медијске медијске спекулације можемо да доживимо само као једну злонамерно писање и покушај дестабилизације Звезде. Себе видим у Црвеној звезди и данас и у наредних 10-20 година", рекао је Терзић.