На деветој по реду манифестацији „Дан фудбала“ у Бањалуци најважнијунаграду за фудбалско стваралаштво и изузетна достигнућа добио је Фудбалски савез Србије за век постојања, као и прослављени стручњак Велибор „Бора“ Милутиновић.


-Привилегија је и задовољство бити данас овде са вама у Бањалуци и Републици Српској. Желео бих најпре да честитам Вицу Зељковићу на избору за председника Фудбалског савеза Републике Српске, да у наредном периоду учини добре ствари за фудбал, клубове и лигу у Републици Српској. Фудбалски савез Србије имао је и има добре односе са ФС РС а жеља свих нас је да пре свега буде више клубова из РС у Премијер лиги. Такође, РС дуго чека, још од 2011. и тријумфа Борца, на шампиона Премијер лиге, волео бих када би стигла нова титула, као и да што више клубова из РС избори пласман на европску сцену. Све то може бити само импулс за даљи развој фудбала у Републици Српској – рекао је Славиша Кокеза и наставио.- Захвалио бих се на овом признању, повељи која носи име вероватно највећег фудбалског ума Југославије Миљана Миљанића. Ентузијасте и визионара чија посвећеност и преданост фудбалу могу и морају бити путоказ за све нас који радимо у фудбалу и за фудбал.


Фудбалски савез Србије недавно је спектакуларном представом у „Народном позоришту“ обележио век поноса. У претходне три године остварени су запажени резултати, а пред „А“ тимом је ускоро највећи испит…


-Од дана када сам дошао на место председника Фудбалског савеза Србије поставили смо неке приоритете, резултате које желимо да остваримо. Пласманом на Првенство света вратили смо се тамо где српски фудбал и заслужује, а млада репрезентација се два пута пласирала међу најбоље селекције у Европи. Нови циљ је да после две деценије наша „А“ репрезентација избори одлазак на Првенство Европе. Истакао бих и да смо, први пут после неколико деценија, уложили огромна средства како би средили терене на стадионима широм Србије. Покренули смо праву инфраструктурну револуцију, а у сарадњи са државом и локалним самоуправама, ускоро ће почети изградња неколико стадиона, а свој дом добиће и репрезентација изградњом Националног стадиона. Желим све да вас још једном поздравим и надам се да ћемо сви заједно имати прилику да се радујемо пласману Србије на Првенство Европе!