ДОЖИВЕО је тежи потрес мозга, остао без два зуба, али га је највише заболело то што су се његови најдражи бринули, доживели стрес. Херојски је нападач Динама Славко Перовић (30) поднео брутални ударац у главу, у финишу првог полувремена букурештанског дербија, који се играо у недељу. Дефанзивац Стеауе Кристеа је неопрезно, свом снагом, уместо лопте шутнуо Перовића и онесвестио га. Настала је права драма, кола хитне помоћи (два возила) улетела су на терен да што пре Славка, који се од силине ударца није померао, одвезу у болницу.

- Следеће чега се сећам је да сам викао на доктора и медицинско особље да ме врате на терен, да наставим да играм - каже Перовић у разговору за "Новости". - Нисам ни знао да сам у колима хитне помоћи. Тек када су ми рекли да не померам врат, схватио сам да нешто није како треба. После тога је утврђено да сам доживео тежи потрес мозга, трећи степен. Фали ми и који зуб, али сам брзо дошао себи и сада ми је много боље. Овакве ситуације доживљавам као део посла којим се бавим. Нема кукања, фудбалери су попут гладијатора и ја једва чекам да се вратим на терен. По неким прогнозама, то би могло да се деси за четири, пет дана.

Бившем центарфору Црвене звезда, Рада и многобројних турских клубова најтеже је пало то што су његови најмилији били у шоку и неизвесности. Утакмица између Динама и Стеауе директно је преношена на Спорт клубу, вест о повреди брзо се проширила.

- Девојка Ивана, са којом сам дуго у вези, брзо је ступила у контакт са људима из клуба и добила информацију да сам добро. Могу само да замислим како су све ово доживели она, мој отац Љубиша, мајка Гордана и сестра Соња док су у Крагујевцу гледали утакмицу. Звали су пријатељи са свих страна, распитивали се. Хвала свима на бризи и подршци.

Његов Динамо је на крају славио са 2:1, градски дерби је био буран, једном и прекинут због бакљади и петарди.

- Ривалство је велико, Динамо има више навијача од Стеауе, од 45.000 гледалаца на стадиону велика већина бодрила је нас. Победа нам је много значила, иако смо на средини табеле. Што се мене тиче, задовољан сам учинком у овој првој сезони, постигао сам шест погодака у првенству и два у Купу. Биће их још, чим се вратим на терен - поручује за крај Славко, момак снажног духа.

СРБИ ПРВИ ПОМОГЛИ

НЕОПРЕЗНИ Кристеа још се није сетио да позове и пита Перовића како је. Зато су двојица Срба из Стеауе, Богдан Планић и Марко Момчиловић, први притекли у помоћ.

- Не треба Кристеа да ми се извињава, али нека понесе панцир на следећи меч. Планић је одмах притрчао да помогне, звали су ме и он и Момчиловић чим сам се опоравио.