Фудбалски клуб Барселона негирао је данас оптужбе да је унајмио компанију која је на друштвеним мрежама објављивала негативне коментаре о својим играчима и противницима, како би побољшала имиџ високих званичника клуба.

Радио "Кадена Сер" је објавио да је компанија користила лажне налоге на друштвеним мрежама како би дискредитовала противнике, а чак и неке од играча Барселоне, који су изражавали ставове против клуба.

Наводи се да се, између осталих, ради о фудбалерима као што су Лионел Меси и Ђерар Пике, као и о бившем тренеру Барселоне Пепу Гвардиоли.

Барселона је негирала "било какву везу и уговарање услуга повезаних са налозима на друштвеним мрежама на којима су објављиване негативне или омаловажавајуће поруке везане за било коју особу, ентитет или организацију која може бити или је повезана са клубом".

Барселона је навела да је компанија И3 Вентурес "пружалац услуга" клубу и да "нема никакве везе са поменутим налозима, а ако би се дошло до било каквог другачијег односа, клуб би раскинуо уговор и покренуо све правне радње како би одбранио своје интересе".

Радио Кадена Сер пренео је да је кампања имала за циљ да побољша имиџ председника Барселоне Ђозепа Бартомеуа и директора, али и да је циљала друге председничке кандидате.

Највећа Звезда Барселоне Меси се недавно сукобио са управом, када је путем друштвених мрежа критиковао спортског директора Ерика Абидала.

Барселона је саопштила да плаћа услуге за "праћење друштвених мрежа са циљем анализе позитивних и негативних порука о самој организацији".

"Клуб покушава да води рачуна и сачува репутацију и људи који су повезани са клубом, спонзора, играча, чланова управе, чланова навијачких клубова", пише у саопштењу.

Барселона је тражила хитну исправку објављених информација и навела да задржава право на спровођење правних радњи против оних који су оптужили клуб.