ПРВЕНАЦ, и то какав. Пројектилом са 30 метара, Његош Петровић је постигао први гол у домаћем првенству у дресу Црвене звезде, и што је важније, српском шампиону трасирао пут ка победи против Чукаричког у пролећном дебију Дејана Станковића. За талентованог везисту, овај погодак је пун симболике, пре свега зато што се поклопио са Декијем првом тренерском "рецком", али и из личних разлога.


- Пресрећан сам што сам такав гол дао на дебију Дејана Станковића у Звезди, али и због тога што је шеф победом започео тренерску каријеру - почиње Петровић причу за "Новости. - Првенац сам посветио мојој баки која је преминула пре годину дана. После утакмице сам притрчао девојци, која ме је пре пет година први пут у животу гледала на истом том стадиону.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Жељко Гаврић, предводник новог таласа Звезде, дебитовао за први тим: Идол ми је Тадић, фудбал опсесија


Током припрема и на мечу са "брђанима" приметна је била нешто офанзивнија улога Петровића у игри Звезде и показао је да се не либи да опроба ударац са дистанце.


- Деки и Милијаш ми причају свакодневно на тренингу и на утакмици да шутирам више. Мики ми, на пример, каже: "Хоћу да на полувремену имаш најмање два шута на гол", и њима двојици иде највећу заслуга за голове против Чукаричког и Дунајске Стреде на припремама. Станковић ми је дао слободу да играм офанзивније, и у току утакмице се доворам са Јолетом (Душан Јованчић) ко ће у напад. Довољно је да се погледамо и схватимо ко ће остати у средини, а ко напред - објашњава Његош.


Када је у питању сарадња са трофејним фудбалером и новопеченим тренером, талентовани везиста има само речи хвале.


- Стварно ми се чини одлично. Од првог дана нам је показао своју страст и емоцију према Звезди, пренео је сву енергију на играче. Што се тиче рада са њим, свиђа ми се у потпуности, пре свега тактички, јер увек знамо где треба стојимо на терену. Дуго је играо у Италији, у којој се много тога своди на тактику, тако да је у том погледу олакшавајуће, морамо мање да размишљамо на терену и пре сваке утакмице добијамо инструкције шта тачно тражи од нас - каже двадесетогодишњи фудбалер.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Тошића одушевили Звездини нови клинци


Станковић је одмах по доласку у ватру гурнуо Звездине бисере, Вељка Николића и Жељка Гаврића, чијим је партијама Петровић одушевљен.


- Нас тројица смо иста генерација, и причамо свакодневно, са Вељом сам и у карантину цимер. За њега се одувек знало да је озбиљан играч и мислим да га је Деки довео до ситуације да таленат који поседује искористи 100 одсто. Што се тиче Гавре, технички је обучен максимално, види се да воли да се игра, дрибла и ужива у фудбалу. Пресрећан сам због њих - закључио је Његош.


ПЛЕЈ-АУТ ЈЕ РАДОВО ТАКМИЧЕЊЕ

ЊЕГОШ Петровић је у Звезду прошлог лета стигао из Рада, екипе која се тренутно налази на последњем месту у првенству, али сматра да ће бивши саборци које помно прати успети да изборе опстанак.

- Пратим Рад првенствено због најбољег друга Бранка Ризнића и мислим да могу до опстанка. Плеј-аут је Радово такмичење, тако да кад дође до тога, мислим да ће се извући из тешке ситуације у којој се тренутно налазе - верује Петровић у свој бивши тим.