Тренер фудбалера Интера Антонио Конте рекао је да предстојећа утакмица његове екипе и Лација представља дуел аутсајдера у борби за титулу у Серији А.

- То ће бити тешка утакмица. Лацио је консолидована стварност у италијанском фудбалу, освојили су Куп Италије прошле сезоне, а сада Суперкуп. Појачали су се и задржали своје најјаче играче. Тренер Симоне Инзаги сјајно ради и њихов напредак је био неизбежан. Планирање, визија и стрпљење су се исплатили - рекао је Конте.

Интер ће данас од 20.45 играти у Риму против Лација. Интер и Јувентус су први на табели са по 54 бода, док Лацио на трећем месту има 53.

- То бих назвао утакмицом два аутсајдера. Мислим да је то најбоља дефиниција. Лацио је показао толику снагу да ће сигурно ићи на победу, али и ми ћемо. Свака екипа имаће стратегију, покушаваће да ограничи слабе тачке и истакне најјаче. Ово је изједначена утакмица, обе екипе су спремне да играју фудбал. Нека бољи тим победи - рекао је Конте.

- Играње преко крила је важно, посебно што су тактички системи две екипе слични. Лацио користи два нападача, са Сергејом Милинковић-Савићем, који често иде напред. Надам се да ће бити занимљив меч, а екипе ће покушати да се надигравају - додао је тренер миланске екипе.