Тренер фудбалера Партизана Саво Милошевић рекао је данас да је његова екипа у пролећном делу шампионата дужна да пружи максимум и да не одустаје од борбе за титулу.

- Осећај мој, а колико видим и мојих играча је да влада мало нестрпљење када је у питању наставак првенства и то је нешто што је добро. Верујем да смо успели да се спремимо добро. Имамо доста очекивања када је у питању пролећни део првенства, али сигурно неће бити лако, поготово на почетку - рекао је Милошевић на конференцији за новинаре.

- Противници ће бити максимално мотивисани тако да је у овом моменту најбитније да пробамо да те прве утакмице одиграмо у што већем ритму, колико нам то тренутно стање физичко дозвољава - додао је Милошевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Партизан тражи четврти узастопни тријумф на пролећној премијери: За 10 година седам победа

Партизан сутра дочекује екипу Радника у првом мечу пролећног дела Супер лиге Србије. Црно-бели након 20 одиграних утакмица имају 44 бода и други су на табели, док је Радник на 13. позицији са 19 освојених бодова.

Милошевић је истакао да се његова екипа не оптерећује бодовном разликом, односно великим заостатком за Црвеном звездом.

- Ми смо дужни да дамо свој максимум и да не одустанемо од борбе. Такође, дужни смо и да пробамо да подигнемо игру на још виши ниво. Верујемо да то можемо јер смо практично сачували тим из јесењег дела што је реткост у нашем фудбалу и то је можда наш највећи плус. Екипа се више познаје и верујем да ћемо неке ствари радити лакше у пролећном делу - рекао је Милошевић.

- Најбитније је да ону игру коју смо приказали у јесењем делу додатно поправимо и да пробамо да победимо што већи број утакмица, па ћемо да видимо да ли ћемо уопште ући у шансу да се боримо за титулу - додао је тренер Партизана.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Суперлига се наставља: Звезда има огромну залиху, Партизан и Војводина се надају (ФОТО)

Милошевић је навео да је задовољан прелазним роком.

- Матића и Витаса смо желели и летос. Томе треба додати и да је Лазар Марковић прошао припреме, уз неке мање проблеме, и верујемо да је спремнији него јесенас, тако да имамо три озбиљна појачања - рекао је Милошевић.

Радник је последњи тим са којим је Партизан играо у јесењем делу шампионата и, по речима Милошевића, највећи део анализе односиће се управо на ту утакмицу.

- Надам се да ћемо имати мало више предности на овој утакмици обзиром да играмо на нашем терену... Сваки противник је тежак и озбиљан када је у питању прва утакмица - рекао је Милошевић и додао да не жели да говори појединачно о играчима Радника.

- Кад год сам издвајао појединце из противничких екипа, обично су нам они долазили главе тако да ћу мало да променим стратегију - навео је тренер Партизана.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Зимски прелазни рок у Србији прошао без много буре: “Вечити” мирни, Вождовац профитирао

Милошевић је навео да су под знаком питања за сутрашњу утакмицу Здјелар и Марковић.

- Нису у питању велики проблеми, али пошто је почетак нећемо ризиковати сигурно - рекао је Милошевић.

Тренер Партизана је рекао и да очекује више навијача на трибинама.

- Био сам скептик на почетку, али сам увек говорио да ће наша игра диктирати број људи на трибинама. Успели смо да знатно повећамо број људи који долази, а мени је јак индикатор та последња утакмица у Лиги Европе против Астане која је била небитна... То ми је индикатор да смо ипак успели да начином игре натерамо људе да дођу на стадион. Једини начин да наставимо то да радимо да наша игра још боља - рекао је Милошевић.